Ministerul Finanţelor propune repartizarea trimestrială a dividendelor de către operatorii economici

0
1323

Ministerul Finanţelor propune, printr-un proiect, repartizarea trimestrială a dividendelor de operatorii economici. Antreprenorii vor putea să beneficieze mai repede de profit, iar statul va putea colecta în timpul anului venituri din impozitul pe dividende, arată un comunicat al ministerului.

„Prin lege, s-a acordat posibilitatea de a opta pentru repartizarea trimestrială a dividendelor, ceea ce va permite flexibilizarea planificării bugetare atât pentru antreprenori, care vor beneficia astfel mai repede de profitul propriei afaceri, cât şi pentru execuţia cheltuielilor bugetare. În acest fel, se vor colecta şi în timpul anului venituri bugetare provenite din impozitul pe dividende”, a declarat Eugen Teodorovici, ministrul Finanţelor Publice.

„Ministerul Finanţelor Publice stabileşte, printr-un proiect de ordin al ministrului, mecanismul de raportare a dividendelor repartizate trimestrial de operatorii economici, conform Legii nr. 163/2018. În acest context, se propune evidenţierea distinctă, pe seama creanţelor, a sumelor reprezentând dividende repartizate în cursul exerciţiului financiar”, precizează ministerul.

Potrivit insituţiei, proiectul de act normativ stabileşte termenul de depunere a situaţiilor financiare interimare la unităţile teritoriale ale ministerului, respectiv 30 de zile de la aprobarea acestora de către adunarea generală a acţionarilor/asociaţilor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here