Steve Mathias, Bell: Compania vizează un parteneriat pe termen lung cu industria apărării din România

0
983

Un parteneriat pe termen lung cu România este absolut important pentru bunăstarea tuturor părţilor implicate, inclusiv pentru compania Bell, a declarat Steve Mathias, vicepreşedinte în cadrul Bell, într-un interviu pentru Mediafax şi Monitorul Apărării şi Securităţii.

Reporter: Aş dori să vă întreb despre ce oportunităţi oferă Iniţiativa Celor Trei Mări companiei Bell?

Steve Mathias: Iniţiativa Celor Trei Mări este un exemplu foarte bun de ţări care se reunesc pentru a analiza modul în care putem îmbunătăţi interoperabilitatea transatlantică, din perspectiva SUA. Ne oferă posibilitatea de a găsi modalităţi de a colabora, nu doar astăzi, ci şi pe viitor, ne permite să avem şansa de a analiza ceea ce partenerii au nevoie pentru a-şi păstra capacităţile, cum putem oferi această capacitate la cel mai mic cost, dar aducând cea mai mare valoare.

eporter: Când estimaţi că se va efectua transferul de tehnologie pentru linia de producţie Bell din România, de la IAR Braşov?

Steve Mathias: Asta va depinde de ceea ce doreşte Guvernul român, aşa că acum suntem pregătiţi să începem să lucrăm cu Guvernul român în legătură cu calea de urmat, acum avem o idee foarte bună despre aceasta, calendarul depinde de ceea ce Guvernul român doreşte să facă.

Reporter: Dumneavoastră, sau reprezentanţii ai Bell, aţi avut întrevederi, întâlniri recente, cu oficiali români, cum ar fi ministrul Mihai Fifor?

Steve Mathias: Avem un dialog constant cu oamenii din Minister (MApN, n.red.), sigur cu ministrul, căutăm oportunităţi aşa cum a fost aceasta, şi chiar şi în viitor, când ministrul va vizita SUA.

Reporter: Compania Bell vizează un parteneriat pe termen lung cu industria de apărare din România pentru fabricarea de elicoptere de transport şi de atac?

Steve Mathias: Credem că un parteneriat pe termen lung cu România este absolut important pentru bunăstarea noastră, pentru Bell şi pentru toate părţile, acordul guvern-guvern între guvernul SUA şi România, precum şi Bell. Da, vizăm un angajament pe termen lung de a asambla şi de a lucra cu companiile de aici, în mod particular IAR Braşov.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here