Unirea Shopping Center se luptă în justiţie cu Carmen Adamescu pentru spolierea patrimoniului

Unirea Shopping Center se luptă în justiţie cu Carmen Adamescu pentru spolierea patrimoniului

Societatea Unirea Shopping Center va lua în continuare toate măsurile legale pentru a se proteja împotriva încercărilor de spoliere continuă a patrimoniului de catre Carmen Adamescu (Palade) şi familia ei, arată un comunicat al companiei remis Bursei de Valori.

Carmen Adamescu a externalizat, reclamă societatea, funcţia de director general al Unirea către firma Pall D’or, care aparţine unor rude de gradul I ale acesteia, direct sau prin intermediul firmei Tycoon Finance Corporation, în schimbul unei plăţi lunare de 34.430 euro, mărită ulterior la 50.000 euro. „Amintim că, în tot acest timp, Carmen Adamescu (Palade) era deja preşedinte al Consiliului de Administraţie cu o remuneraţie lunară de 10.000 Euro”, arată comunicatul.

Unirea Shopping Center a fost notificată în 3 octombrie de către Pall D’or, prin intermediul firmei de avocatură Dănescu şi Asociaţii, în vederea achitării sumei de 6.000.000 euro+TVA, echivalentul a 27.600.000 lei+TVA, la cursul BNR din data emiterii, în temeiul contractului de externalizare funcţiei de director general.

„Potrivit prevederilor art.19.8, art.22.1 şi art.22.5 din Actul constitutiv, Directorul General al Unirea Shopping Center S.A. nu poate fi altă persoană decât persoană fizică desemnată de Adunarea Generală a Acţionarilor în funcţia de Preşedinte al Consiliului de Administraţie. Totodată, precizăm că potrivit dispoziţiilor art.143 din Legea 31/1990 şi a prevederilor art.20.1 lit.e) din Actul Constitutiv, competenţa numirii Directorilor societăţii Unirea Shopping Center S.A. revine exclusiv Consiliului de Administraţie al societăţii, nicidecum unor terţe persoane, în speţă societăţii PALL D’OR CONS.A”, arată comuncatul.

Unirea Shopping Center consideră că activitatea de conducere executivă a societăţii a fost externalizată în mod nejustificat către societatea Pall D’or, iar Carmen Adamescu a introdus „clauze neruşinate”, de genul obligării Unirea Shopping Center la achitarea unei sume compensatorii imense, respectiv 6.000.000 de euro şi că a ascuns acţionarilor existenţa contractului de externalizare a conducerii societăţii.

Cu toate că, în primă instanţă, societatea Pall D’or a pierdut, aceasta a facut apel, iar termenul de judecată a fost fixat pentru data de 10 octombrie 2018, mai arată comunicatul.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

EDITORIAL