Ruinele CET-ului, tranșate în nouă pachete, scoase de astăzi la vânzare

0
965

Lichidatorul judiciar al CET SA Brașov scoate la vânzare activele companiei începând de astăzi, săptămânal, în fiecare zi de miercuri.

Astfel, prețul total pretins de Info-Dip Insolvency SPRL Brașov este de peste 15 milioane de euro, pentru o suprafață mai mare de 50 de hectare și clădirile existente pe strada Timiș Triaj nr.6. Activele sunt structurate in nouă pachete compuse din: teren, constructii si mijloace fixe incorporate.

Preturile sunt exprimate in euro si nu contin TVA. Taxa pe Valoarea Adăugată aferentă prețtului activelor va fi achitată in functie de prevederile Codului Fiscal aplicabile transferului dreptului de proprietate.

CET Brașov SA a fost înfiinţată în 1986 cu scopul de a asigura agentul termic către toate marile foste uzine ale Braşovului, cât şi pentru braşoveni. Odată cu căderea industriei braşovene, agentul termic produs de CET Braşov a devenit tot mai scump, pierderile de pe sistem tot mai mari, fiind nevoie în fiecare an de sume considerabile pentru subvenţionarea producţiei de apă caldă şi căldură.

În cele din urmă, Consiliul Local Braşov, unicul acţionar al firmei, a admis insolvenţa acesteia, la acel moment alimentarea cu energie termică fiind preluată de societatea Tetkron. Datoriile CET Braşov se ridicau, în ianuarie 2014, la 403,215 milioane de lei, aproximativ 88,23 milioane de euro şi mai mult de jumătate din această sumă, aproximativ 290 milioane de lei, sunt datorii faţă de bugetul statului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here