Instagram vrea să facă curat printre profilurile care folosesc aplicţii care le aduc followeri şi like-uri false

0
375

Instagram a anunţat că lucrează la un instrument ce foloseşte tehnologia machine learning pentru a descoperi conturile influencerilor şi brandurilor care folosesc aplicaţii terţe ce le aduc urmăritori nereali şi like-uri false.

“Acest tip de comportament este dăunător comunităţii, iar aplicaţiile care generază like-uri false, urmăritori falţi şi lasă comentarii încalcă regulile comunităţii şi companiei”, a anunţat Instagram într-o postare pe blog.

Acest tip de aplicaţii sunt adesea folosite de branduri şi influenceri care vor să-şi crească brusc popularitatea, notează businessinsider.com. Sunt tot mai multe astfel de aplicaţii pe care utilizatorii dau bani pentru a-şi creşte audienta artificial.

Conturile care vor fi descoperite că folosesc astfel de aplicaţii vor fi notificate de către Instagram iar like-urile false vor şterse, la fel şi urmăritorii nereali. De asemenea deţinătorii acelor conturi vor fi trebui să îşi schimbe parolele, având în vedere că acest gen de aplicaţii terţe cer acces la parole şi alte informaţii sensibilie ale conturilor care le folosesc, atunci când utilizatorii plătesc pentru aceste servicii.

Instagram a mai încercat şi în trecut să lupte cu astfel de acţiuni, spre exemplu, în august, a închis aplicaţia Instagress, care ajuta la o creşterea artificială a audienţei utilizatorilor reţelei de socializare. Cu toate acestea încă mai există aplicaţii de acest gen, printr care, Archie, InstarocketProX, sau Boostio.

Instagram are peste 2 miliioane de profiluri de business care se promovează prin intermediul reţelei de socializare, în timp ce Facebook are 6 milionae de astfel de conturi.

Sursa: https://www.startupcafe.ro/afaceri/instagram-cont-suspendare-influencer-brand-fake-followers.htm

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here