Avalanșă de atacuri în 2018: Hackerii îți deturnează computerul, să genereze criptomonede

0
384

Numărul atacurilor cibernetice cu malware-uri care folosesc puterea de calcul a dispozitivelor infectate pentru a obține criptomonede a crescut cu peste 4000% în acest an, potrivit studiilor realizate de McAfee. Mineritul de monede digitale poate afecta performanța și durata de viață a bateriei dispozitivelor și îți pot mări factura la curent în funcție de timpul petrecut pe un site de acest gen (acest lucru poate fi insesizabil).

În raportul său din decembrie 2018, firma americană de securitate informatică arată că în trimestrul trei al acestui an au existat aproape 4 milioane de noi amenințări – malware de crypto-mining, comparativ cu mai puțin de 500.000 în 2017 și 2016.

Hackerii au început să se concentreze asupra dispozitivelor IoT (Internet of Things) pentru a obține monede digitale, scrie CoinDesk.

Numărul noilor malware-uri care vizează aceste dispozitive a înregistrat o creștere de 72%, iar în total, numărul amenințărilor de tip crypto-mining pentru produsele IoT a a crescut cu 203% în ultimele patru trimestre.

În iulie, peste un milion de computere din China au fost infectate, iar puterea lor de calcul a generat aproximativ 2 milioane de dolari în criptomonede. Un alt sondaj realizat de compania de software Citrix a arătat că aproape 60% din afacerile din Marea Britanie au fost afectate de malware-uri de crypto-mining în luna august.

Și site-urile unor instituții publice au fost afectate de astfel de malware-uri. În luna mai, testele efectuate de HotNews.ro pe mai multe PC-uri și browsere web au arătat că site-ul Ministerului Educației (www.edu.ro) folosea resursele computerelor de pe care este accesat pentru a mina criptomonede.

Sursa: https://www.startupcafe.ro/afaceri/numar-atacuri-programe-malitioase-criptomonede.htm

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here