Competiție de Robotică Educațională WORLD ROBOT OLYMPIAD ROMANIA 2019, la Brașov

Competiție de Robotică Educațională WORLD ROBOT OLYMPIAD ROMANIA 2019, la Brașov

ASOCIAȚIA DE ROBOTICĂ EDUCATIONALĂ ȘI STIINTĂ WRO, Bucuresti si ASOCIATIA „SUPORT – REGIUNEA CENTRU”, Brasov au convenit sa colaboreze pentru organizarea si desfasurarea „Competitiei de Robotică Educatională WORLD ROBOT OLYMPIAD ROMÂNIA 2019 – Regională Brasov” in perioada 10-11 Mai 2019, la Brașov.

WORLD ROBOT OLYMPIAD™ este o competiție internațională de robotică educațională, știință și tehnologie, care reunește echipe de 2-3 elevi cu vârstă între 9 și 19 de ani în cadrul unui concurs de creativitate tehnică cu LEGO Mindstorms.

Concursul se desfășoară pe bază unui regulament general și a unor reguli specifice fiecărei categorii în parte: Standard 3 Liceu vârstă 16 – 19 ani (elevi liceu), Standard 2 Gimnaziu (elevii din ciclul gimnazial), Standard 1 Primar vârstă 9 – 12 ani (elevii din ciclul primar) și Categoria WeDo 2.0 pentru elevii cu vârstă maximă 10 ani.

World Robot Olympiad nu se limitează la a propune elevilor aprofundarea de noțiuni de știință, tehnică, sau programare, WRO propune tinerilor să cerceteze și să descopere soluții reale la probleme importante ale societății în care trăim, îi stimulează la crearea unui sistem de valori morale și profesionale înalte. Motto-ul WRO fiind “It îs not whether you win or lose, but how much you learn that counts”.

Având în vedere că este prima competiție regională- WRO, Competiția de Robotică Educatională WORLD ROBOT OLYMPIAD ROMÂNIA 2019 – Regională Brașov, se dorește să fie mai mult o competiție motivaționala, inspirațională, în care la sfârșitul unei competiții corecte, elevii pot spune că au făcut tot posibilul, că au invătat și că s-au distrat.

Echipele înscrise la WORLD ROBOT OLYMPIAD ROMÂNIA 2019 – Regională Brașov, vor participă la fază națională, fără a există o triere la fază regională. În competiție se pot înscrie echipe din județele: Alba, Brasov, Covasna, Harghita, Mures si Sibiu.

Inscrieriile se vor face direct pe site-ul organizatorului național -ASOCIAȚIA DE ROBOTICĂ EDUCATIONALĂ ȘI STIINTĂ WRO pentru fază națională, fără a există taxa de înscriere pentru fază regională.

Partea cea mai plină de satisfacții în ceea ce privește proiectarea roboților este că elevii se distrează. Ei lucrează impreună că o echipă, descoperind soluții proprii. Antrenorii îi ghidează pe tot parcursul activitătii, apoi fac un pas înapoi pentru a le permite obținerea propriilor lor victorii și pierderi. Elevii progresează în acest mediu încurajator și captivant, iar invătarea are loc la fel de natural că respiratul.

După 5 ani de la prima participare la World Robot Olympiad, România este desemnată vicecampioană la categoria Open Junior, performanță obținută de echipă MICROBOTS INC Galați în cadrul etapei internaționale desfășurată în luna noiembrie 2018 în Tailanda, continuând astfel seria de rezultate notabile obținute anul anterior la ediția Costă Rica 2017, unde echipă HOȚ STEEL Galați a obținut locul 6 la categoria OPEN Senior – Creativitate, iar Echipă RobotMania București – locul 11 la categoria Standar 2 Gimnaziu-Regular Junior.

Olimpiadă de Robotica Educațională WORLD ROBOT OLYMPIAD ROMÂNIA-etapă națională se află la cea de a 7-a ediție și atrage an de an participarea unui număr mare de elevi.

Temă concursului și regulamentul specific se schimbă anual, fiind stabilită de Comitetul Științific din țara gazdă și Comitetul științific al organizației WRO. Ungaria va fi gazdă etapei Internaționale World Robot Olympiad 2019, temă propusă în acest an fiind “ORASE INTELIGENȚE-SMART CITIES”.

Elevii au că scop final realizarea de soluții practice robotizate care să asigure rezolvarea uneia din următoarele probleme reale: Transport Inteligent de Pasageri, Iluminat Inteligent, Rețele Inteligențe.

Echipele desemnate câștigatoare în cadrul Etapei Naționale a Competiției WRO România 2019, care va avea loc în data de 25 mai în București, vor reprezenta cu mândrie țara noastră în cadrul competiției internaționale din Ungaria în luna noiembrie 2019. De asemenea vor fi selectate echipe cu rezultate notabile obținute în cadrul aceleiași competiții, pentru a lua parte la turneul WRO Invitațional din China sau din Danemarca în luna august 2019.

Pentru organizarea acestui eveniment, s-a alăturat și Institutul de Cercetare – Dezvoltare (ICDT) al Universitătii Transilvania din Brașov, Centrul de cercetare „Informatică Industrială Virtuală și Robotică”.

WORLD ROBOT OLYMPIAD ROMÂNIA 2019 – Regională Brașov-va avea loc la sediul Institutului de Cercetare – Dezvoltare (ICDT) al Universitătii Transilvania din Brașov.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

EDITORIAL