Până la începerea lucrărilor la autostrada Ploiești-Brașov, variante ocolitoare la Comarnic, Bușteni și Azuga

Până la începerea lucrărilor la autostrada Ploiești-Brașov, variante ocolitoare la Comarnic, Bușteni și Azuga

Consiliul Județean Prahova a demarat procedurile pentru construirea unor variante ocolitoare pe DN 1, la Comarnic, Bușteni și Azuga, iar Iulian Dumitrescu, președintele CJ Prahova, a anunțat că au fost identificate traseele pentru viitoarele centuri.

Construcția autostrăzii Ploiești-Brașov nu va începe mai devreme de septembrie 2024, conform termenului prevăzut pentru finalizarea documentației necesare scoaterii la licitație a noului tronson din A3, context în care Consiliul Județean Prahova a demarat procedura pentru construirea viitoarelor variante ocolitoare de la Comarnic, Bușteni și Azuga.

„Am identificat traseele pentru viitoarele centuri, care vor avea regim de drumuri județene. În acest fel vom evita formarea coloanelor de pe DN 1 – Valea Prahovei” a declarat Iulian Dumitrescu, președintele CJ Prahova, potrivit publicației Observatorul Prahovean.

Oficialul a explicat că asemenea soluții vor fi aplicate și pe DN 1A, la Vălenii de Munte, respectiv pe DN 1B, la Mizil, orașele respective fiind tranzitate zilnic de numeroase tiruri.

„Prahovenii nu merită să aștepte alte zeci de ani pentru soluția salvatoare, miraculoasă, «de la centru». Consiliul Județean Prahova va construi centuri ocolitoare pentru descongestionarea traficului pe DN 1 – la Comarnic, Bușteni și Azuga, pe DN 1A – la Vălenii de Munte, și pe DN1B – la Mizil”, a adăugat Iulian Dumitrescu, pe Facebook.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un LIKE!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

EDITORIAL