Veşti proaste pentru români înainte de Paşte! Se anunţă noi scumpiri

0
390

Pe lângă restricţiile impuse de pandemia de COVID-19, românii mai primesc o lovitură. Se anunţă noi scumpiri de luna viitoare. Producătorii de carne de porc avertizează că românii trebuie să se aştepte la scumpiri înainte de Paşte.

„Preţul cărnii de porc a ajuns la poarta fermei la 5,5- 6 lei în acest moment. Preţul este cu 20% sub cel de anul trecut. Este greu de prezis dacă se va modifica preţul cărnii în preajma sărbătorilor. Există o tendinţă de creştere cu 1-2 zile înainte de Paşte. În perioada postului scade consumul de carne, iar în săptămâna premergătoare Paştelui este posibilă modificarea preţului pe baza creşterii cererii”, a declarat preşedintele Asociaţiei Producătorilor de Carne de Porc din România (APCPR), Ioan Ladoşi, citat de news.ro.

În magazine, un kilogram de pulpă de porc ajunge la 19 lei pe kilogram.

Preşedintele APCPR a mai afirmat că, în prezent, fermele autohtone nu asigură mai mult de 30% din cererea de carne de porc din România, faţă de 60% cât asigurau în 2017, înaintea de apariţia pestei porcine.

În cadrul unei conferinţe de presă de joi, ministrul Agriculturii, Adrian Oros, a anunţat că Ministerul Agriculturii a alocat 700.000 de lei pentru ajutorul de minimis pentru susţinerea crescătorilor de porci din rasele Bazna şi Mangaliţa.

Legat de această iniţiativă, preşedintele APCPR consideră că orice ajutor destinat acestui sector este binevenit, dar din păcate crescătorii de porci din aceste rase sunt foarte puţini, reprezintă 0,01%.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here