Rabla Clasic, Rabla Plus şi Rabla Electrocasnice încep la finalul lunii aprilie

0
153

Programele Rabla Clasic, Rabla Plus şi Rabla Electrocasnice vor porni cu siguranță la sfârșitul lunii aprilie, a declarat ministrul Mediului Barna Tánczos într-un interviu pentru Agerpres.

„Este foarte important ca aceste programe de succes, Rabla, Rabla Plus, Rabla Electrocasnice, să meargă mai departe. Tocmai de aceea am alocat bani mai mulţi pentru fiecare tichet şi ajungem la 7.500 de lei pentru fiecare maşină casată. Am alocat sume în plus pentru maşinile mai puţin poluante, la hibrid am crescut suma de la 2.500 la 3.000 de lei, la surse alternative la GPL şi GNC, de la 1.000 la 1.500 de lei. De asemenea, am dublat bugetul pentru maşinile electrice”, a detaliat ministrul Mediului.

Potrivit lui, „cu siguranţă la sfârşitul lunii aprilie programele vor porni, şi Rabla Clasic, şi Rabla Plus, şi Rabla Electrocasnice”, astfel încât vor fi cel puţin opt luni la dispoziție pentru implementare.

„A venit destul de târziu bugetul naţional, suntem un pic în întârziere”, a mai spus oficialul de la Mediu.

Întrebat dacă sumele sunt efectiv în buget și nu sunt bani doar pe hârtie, Barna Tanczos a dat asigurări că banii sunt efectiv şi că poate fi plătit fiecare tichet solicitat de cetăţeni.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here