Endava, cu birou și în Brașov, mai cumpără o firmă americană – Levvel

Endava, cu birou și în Brașov, mai cumpără o firmă americană – Levvel

Endava, compania de software britanică prezentă pe piața locală cu șapte centre de livrare în Brașov, București, Cluj-Naopca, Iași, Timișoara, Târgu-Mureș și Pitești a anunțat achiziția companieiLevvel LLC, cu sediul central în Charlotte, Carolina de Nord, întărindu-și astfel capabilitățile de livrare “close to client” în America de Nord.

Levvel este o companie de strategie, consultanță și inginerie în zona de tehnologie, careajută companiile să dezvoltesoluții tehnologice de ultimă oră. Abordarea Levvel este bazată pe orientarea echipei către rezolvarea de probleme, ca urmare a înțelegerii în profunzime a industriilor în care aceasta operează. Compania oferă o gamă completă deservicii bazate pe expertiza din zona de tehnologie, pentru a crea soluții care acoperă întreg procesul de dezvoltare a unor produse software.

Compania americană are un portofoliu orientat către zona de servicii financiare și plăți, logistică/mobilitate, TMT (tehnologie, media și telecom). Această fuziune va accelera expansiunea Endava pe piața din Statele Unite, întărind în același timp expertiza pe care Endava o are în aceste sectoare principale de activitate.

Levvel a obținut de-a lungul timpului o serie de premii atât ca angajator de top în Statele Unite ale Americii, cât și pentru rata de creștere foarte rapidă, încă din 2018, din partea Inc. Magazine.

Activitatea Levvel se desfășoară din Statele Unite și Mexic, compania având 172 de angajați și un număr generos de parteneriate și certificări în zona de tehnologii emergente de vârf și platforme cloud.

„Îmi face o deosebită plăcere să le urez bun-venit în familia Endava celor din Levvel. Echipa deosebit de puternică de leadership a Levvel va impulsiona extinderea activităților Endava pe piața din Statele Unite ale Americii.Abordarea serviciilor de transformare digitală și cultura bazată pe inovație sunt perfect aliniate cu direcțiile Endava. Expertiza vastă în zonele de plăți, media și servicii de mobilitate, se vor adăuga la know-how-ul Endava, ajutând la accelerare oportunităților de business pe care le avem”, a declarat John Cotterell, CEO Endava.

„Suntem încântați să ne alăturăm companiei Endava. Avem abordări similare orientate către clienți și dezvoltarea echipelor noastre.Suntem pe aceeași lungime de undă șiîn ceea ce privește colaborarea dintre oameni și tehnologie. Așteptăm cu nerăbdare ca această fuziune să genereze noi oportunități echipei noastre, dar și să faciliteze accesul la o platformă globală de talenteprezentă în Statele Unite ale Americii, America Latina și Europa”, a declarat Chris Hart, CEO Levvel.

Aceasta este cea de-a treia achiziție făcută de Endava de-a lungul acestui an fiscal, după CDS (Comtrade Digital Services) în august 2020 și agenția digitală FIVE în luna martie a lui 2021.

Endava a înregistrat o capitalizare bursieră de 4.17 miliarde dolari pe Bursa din New York, la data de 31 martie 2021.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

EDITORIAL