Ministrul Sănătăţii: Cer autorităţilor locale să urgenteze autorizarea Maternităţii Braşov

Ministrul Sănătăţii: Cer autorităţilor locale să urgenteze autorizarea Maternităţii Braşov

Ministerul Sănătății a anunţat, pe site-ul instituţiei, că  a transmis toate documentele necesare pentru emiterea autorizației de funcționare a Maternității din Brașov și  a avizat structura unității sanitare.

În ultimul an, ministrul Sănătății, Florin Bodog spune că a avut numeroase discuții cu autoritățile locale din Brașov în cursul cărora a aprobat suplimentarea bugetului pentru finalizarea lucrărilor de reabilitare cu peste 4,2 milioane de lei.

Mai mult, de la momentul demarării procesului de recepție, după finalizarea lucrărilor de reabilitare, și până în prezent, ministrul ar fi  solicitat în repetate rânduri urgentarea punerii în funcțiune a unității.

„Cer autorităților locale să urgenteze autorizarea unității, astfel încât investițiile realizate să se regăsească în cel mai scurt timp în servicii medicale de calitate oferite pacienților”, precizează ministrul Bodog într-un comunicat de presă.

În cadrul discuțiilor avute, autoritățile locale nu au semnalat ministrului Sănătății vreun motiv imputabil Ministerului Sănătății pentru amânarea punerii în funcțiune a unității sanitare. „Considerăm că autorizarea reprezintă o problemă locală”, se mai arată în comunicatul de presă.

Reabilitarea Maternității din Brașov este un proiect complex  în cadrul Acordului de Împrumut cu Banca Europeană de Investiții care a demarat în anul 2011 și care a fost deblocat de Ministerul Sănătății în anul 2017.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

EDITORIAL