Un informatician din Brașov a renunțat la cariera din multinaționale pentru o afacere dulce

Un informatician din Brașov a renunțat la cariera din multinaționale pentru o afacere dulce

Un tânăr din Brașov și-a uimit prietenii, după ce a luat decizia de a renunța la o carieră de succes într-o corporație din domeniul telecomunicațiilor pentru a-și deschide o mică afacere cu prăjturi 100% preparate cu ingrediente naturale.

Cristian Vasile sau „omulețul cu bască roșie”, după cum este el cunoscut, are 33 de ani și este printre puținii români care pot spune că tot ce și-au dorit în viață s-a realizat. A absolvit unul dintre cele mai bune colegii din Brașov, „Dr. Ioan Meșotă”, iar apoi a făcut informatica la Universitatea „Transilvania”.

Nu s-a oprit aici – a aboslvit masterul în administrarea afacerilor (MBA). Extrem de ambițios, a fost remarcat încă de pe băncile facultății. A lucrat la Siemens, la Würth și apoi la Telekom, unde a plecat de la nivelul de agent de vânzări și a ajuns șeful Diviziei de vânzări pe Transilvania.

Am renunțat la informatică pentru că trebuia să-mi transform un punct slab într-un atu. Eram foarte timid. Așa am decis să îmi caut un job în vânzări, unde trebuie să interacționezi cu oamenii, trebuia să depășesc acest trac, de comunicare”, ne mărturisește Cristian.

familia Vasile CristianTânărul brașovean este împlinit și în plan familial: s-a căsătorit în 2002 și are doi copii: un băiat și o fată, care au venit pe lume în 2005 și 2007 (foto).

A renunțat la viața de corporatist

Cristian spune că a renunțat la cariera într-o multinațională din mai multe motive. El spune că dintotdeauna și-a dorit să aibă propria afacere, să facă ceva pe cont propriu, să nu mai depindă de deciziile altora, să poată să-și configureze viața așa cum dorește.

Nu în ultimul rând, ba dimpotrivă, și viața de familie și-a spus cuvântul: „Veneam de multe ori acasă târziu, obosit, iar copii mă luau de nou. Trebuia să fac ceva, unde să-i implic și pe ei. Acum, ne ajută, de exemplu, la scos sâmburii la cireșe, la măcinat nuca, pun etichete pe cutiile pe care le trimtem la clienți. Deja pot spune că avem o altă viață”.

De ce o afacere cu prăjituri?

„Totul a început cu un vis, un vis mare. Și acest vis era atât de mare încât cu greu poate fi descris… Se făcea că un omuleț cu bască roșie pregătea de zor cele mai alese deserturi pentru tine. Acesta lucra cu drag și spor pentru a-ți oferi acea experiență unică pe care nu ai mai trăit-o din copilărie, experiența oferită de savurarea unor produse 100% naturale, cel puțin la fel de bune ca și cele preparate de bunica. Unii i-ar spune acum inspirație divină, alții încă o mai numesc nebunie. Acum, după ce am lucrat mai bine de șapte luni până când micul atelier de prepararea a delicateselor a văzut lumina zilei, povestesc despre toată această perioadă efeverscentă simplu…”, ne dezvăluie Cristian cum a ajuns la înființarea afacerii pe care a botezat-o „La Casa de Turtă Dulce”.

Citește mai multe AICI!

  1. Daca esti agent de vanzari la o companie de IT sau telecomunicatii nu inseamna ca esti informatician.

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.

EDITORIAL