Românii economisesc ineficient, deşi pun mai mulţi bani deoparte

Românii economisesc ineficient, deşi pun mai mulţi bani deoparte

Românii economisesc ineficient, deşi pun bani deoparte mai mult decât înaintea crizei, iar apetitul este pentru moneda naţională, a declarat Adrian Anghel, director de vânzări la OTP Asset Management, într-o conferinţă de presă.

„Constatăm o preferinţă pentru leu, când vine vorba de economisire. Probabil dobânzile mai crescute la leu îi încurajează pe români să-şi ţină banii în lei, dar randamentul în ultima perioadă este real negativ şi estimările sunt de inflaţie în creştere. Românii economisesc, dar o fac ineficient. Au început să economisească mai mult decât înaintea crizei, dar nu aleg cele mai bune soluţii. Intrările în fondurile de investiţii sunt similare creşterii depozitelor. Nu am mai reuşit ca industrie să penetrăm depozitele. Este păcat, pentru că randamentele înregistrate au fost pozitive, indiferent de clasa de risc”, a arătat Anghel.

El a precizat că anul trecut investitorii în fonduri de investiţii au migrat spre acţiuni.

„Anul trecut a început marea rotaţie către acţiuni, la nivel de piaţă au existat vânzări negative, când vine vorba de obligaţiuni sau cu venit fix, în timp ce marea parte a banilor s-a îndreptat către fonduri cu componentă de acţiuni, fie că vorbim de fonduri multi-active, sau fonduri de randament absolut. Se pare că în căutarea randamentelor superioare, investitorii s-au orientat către fonduri cu componentă de acţiuni”, a precizat oficialul OTP Asset Management.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

EDITORIAL