Primul ghiozdan pentru elevii din Brașov continuă și în anul școlar 2018 -2019

Primul ghiozdan pentru elevii din Brașov continuă și în anul școlar 2018 -2019

Consiliul Local Braşov continuă măsurile de sprijin prin acordarea pachetului cu rechizite şcolare „Primul ghiozdan” copiilor înscrişi în clasa pregătitoare şi clasa I, anul şcolar 2018-2019, în unităţile de învăţământ din Municipiul Braşov.

„Justificarea acestor facilităţi urmăresc atât prevenirea sau limitarea unor situaţii de dificultate cu care se confruntă familiile cât şi crearea unor şanse egale pentru dezvoltarea copiilor lor. De asemenea, se urmăreşte accesul tuturor copiilor la educaţie şi prevenirea abandonului şcolar. Acordarea pachetului cu rechizite şcolare reprezintă un sprijin acordat familiilor în vederea diminuării efortului financiar depus pentru asigurarea celor necesare pentru înscrierea copiilor la cursurile şcolare”, ne-a declarat Adrian Oprică, preşedintele Comisiei de administraţie publică locală.

Acesta a precizat că, pentru a nu se crea o situaţie de discriminare a copiilor este necesar ca acordarea pachetului de rechizite „Primul ghiozdan” să se facă pentru toţi copiii înscrişi în  clasa pregătitoare şi clasa I, anul şcolar 2018-2019, în unităţile de învăţământ din Municipiul Braşov ai căror părinţi sau, după caz, reprezentanţii legali au domiciliul în Municipiul Braşov, respectându-se astfel  Legea 272/2004 privind protecţia şi promovarea drepturilor copilului, republicată, cu modificările şi completările ulterioare, care la art. 51 prevede următoarele : „Copilul are dreptul de a primi o educatie care să îi permită dezvoltarea în condiţii nediscriminatorii a aptitudinilor şi personalităţii sale”.

Acordarea pachetului cu rechizite „Primul ghiozdan” se va realiza de către Direcţia de Servicii Sociale Braşov cu sprijinul unităţilor de învăţământ. În anii anteriori au fost distribuite un număr mediu de 4.835 de pachete cu rechizite şcolare/an.

Pachetele cu rechizite se vor acorda copiilor înscrişi în clasa pregătitoare, în valoare maximă de 80 de lei şi copiilor înscrişi în clasa I-a, în valoare maximă de 100 de lei, la unităţile de învăţământ de pe raza Municipiului Braşov.

Finanţarea se asigură de la bugetul local al municipiului Braşov, în limita bugetului aprobat cu această destinaţie. Pentru anul şcolar 2018-2019 este prevăzută în buget suma de 350.000 lei pentru achiziţionarea pachetului cu rechizite şcolare  „Primul ghiozdan”.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.

EDITORIAL