Braşovul a atras mai mulţi turişti decât litoralul, în 2017

Braşovul a atras mai mulţi turişti decât litoralul, în 2017

Braşovul rămâne printre cele mai vizitate şi atractive judeţe din România și este lider absolut în Regiunea Centru.

Însă, anul trecut, Orașul de sub Tâmpa a înregistrat o premieră. Pentru prima dată în ultimii 29 de ani, Braşovul a depăşit Constanţa, fiind cel mai vizitat oraș din provincie.

În 2017, Braşovul a fost vizitat de 1,24 milioane de turişti, cu 20% mai mult decât în 2016, fiind pe locul al doilea în topul naţional după Bucureşti, unde însă este mai mult turism de afaceri.

Pentru prima dată după Revoluţie, Braşovul a depăşit Constanţa, care atrage turişti mai ales vara pe litoral, potrivit Adevărul.

Dintre turiştii care au ajuns la Braşov 199.000 au fost străni, oraşul de poalele Tâmpei fiind lider la nivel naţional.

Numărul real al turiştilor este însă mult mai mare deoarece nu toţi turişti vin prin agenţii şi nu toate unităţile de cazare raportează chiar toţi vizitatorii. Braşovul este lider absolut în Regiunea Centru cu un procent de 45% din totalul turiştilor veniţi în zonă.

Turiştii străini stau în medie trei zile la Braşov şi cheltuiesc cam 500 de euro pe sejur de persoană. Dintre turiştii străini care vin la Braşov cei mai mulţi sunt nemţi urmaţi de israelieni şi cetăţeni din Republica Moldova. Ne mai vizitează şi francezii, italienii, spanioli, dar şi turişti din ţările asiatice. Turiştii străini preferă să stea la hotelurile din centrul oraşului.

În municipiul Braşov atracţia principală este centrul istoric, iar în judeţ Branul, Râşnovul şi staţiunea Poiana Braşov.

În 2017 cele mai vizitate obiective turistice din judeţul Braşov au fost Castelul Bran, Cetatea Râşnov, Biserca Neagră, dar şi Cetatea Făgăraş. În total aceste atracţii au atras 2 milioane de vizitatori.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

EDITORIAL