Conferință internațională la Brașov: „Conștientizarea comunităților europene cu privire la importanța îmbunătățirii politicilor din domeniul bioenergiei”

Conferință internațională la Brașov: „Conștientizarea comunităților europene cu privire la importanța îmbunătățirii politicilor din domeniul bioenergiei”

Agentia pentru Dezvoltare Regionala Centru organizeaza, in data de 6 martie 2018, in sala de conferinte ”Fortuna” a Hotelului Ambient din Brasov, Conferinta internationala „Constientizarea comunitatilor europene cu privire la importanta imbunatatirii politicilor din domeniul bioenergiei”, eveniment ce va reuni experti in domeniul bioenergiei si valorificarii biomasei din opt tari europene: Spania, Franta, Italia, Slovenia, Finlanda, Letonia, Bulgaria si Romania.

 Conferinta are ca scop evidentierea importantei implicarii autoritatilor publice si a factorilor de decizie de la nivel local si regional in imbunatatirea gradului de acceptare a politicilor din domeniul energiei verzi de catre comunitatile europene. Agenda evenimentului va fi impartita in doua sectiuni, una dedicata programelor si proiectelor de la nivel regional si o a doua sectiune dedicata experientelor si modelelor europene referitoare la schimburile de experienta, in cadrul careia vor fi prezentate modele de valorificare a biomasei din Finlanda, Franta, Slovenia si Spania.

In cadrul primei sectiuni a evenimentului vor fi prezentate instrumentele si politicile de sustinere a sectorului bioenergiei de la nivel national alaturi de cele mai noi initiative ale Clusterului Green Energy din Sfantu Gheorghe. De asemenea, vor fi prezentate rezultatele unor proiecte de cercetare din domeniul valorificarii biomasei realizate de Universitatea ”Transilvania” din Brasov, iar Clusterul Pro Wood va avea o scurta prezentare referitoare la importanta valorificarii biomasei rezultata din procesarea industriala a lemnului. Cea de a doua sesiune va cuprinde o suita de prezentari sustinute de experti europeni din domeniul bioenergiei.

Conferinta este organizata in contextul celei de-a sasea a intalniri internationale a proiectului de cooperare interregionala ”BIO4ECO” finantat de catre Comisia Europeana prin programul Interreg Europe si care are ca obiectiv imbunatatirea proceselor de elaborare si implementare a politicilor regionale si nationale, in contextul tranzitiei catre o economie cu emisii scazute de carbon.

Bugetul alocat Agentiei pentru Dezvoltare Regionala Centru, in vederea implementarii proiectului are valoarea de 117.000,00 Euro din care 85% reprezinta cofinantare FEDR, 13 % reprezinta cofinantarea nationala iar 2% cofinantarea proprie ADR Centru.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

EDITORIAL