Zamfir acuză interese personale în PNL pentru blocarea plafonării dobânzii la creditele ipotecare

Zamfir acuză interese personale în PNL pentru blocarea plafonării dobânzii la creditele ipotecare

Senatorul PNL de Brașov Daniel Zamfir, fost președinte al Comisiei economice, a vorbit despre atacul virulent al deputatului Robert Sighiartău la adresa legii promovată de Zamfir, care modifică Ordonanţă de Guvern 13/2011, astfel încât dobânda pentru creditele ipotecare nu va depăşi de 2,5 ori dobânda de referinţă a BNR. Motivul? Colegul de partid al lui Zamfir este… deținător de IFN.

Concret: întrebat care se așteaptă să fie parcursul legii amintite mai sus, în Camera Deputaților, având în vedere că acolo se regăsește și colegul acestuia, Robert Sighiartău, unul dintre cei mai aprigi contestatari, senatorul Daniel Zamfir a replicat:

”Din fericire, indiferent cât de aprig contestatar al proiectului de lege este, proiectul va trece, nu am niciun motiv să cred că acest proiect de lege nu va trece, mai ales că după votarea în Senat, vreau să vă amintesc că numai 18 senatori nu au votat acest proiect de lege – din păcate pentru mine sunt cei de la PNL – mulți deputați de la toate partidele politice l-au susținut. Și va trece, dintr-un motiv foarte simplu: am constatat că majoritatea covârșitoare a parlamentarilor au înțeles că astfel de proiecte care fac dreptate oamenilor, care îndreaptă și vor să limiteze niște abuzuri, nu țin de vreo doctrină politică. Dreptatea nu se vede într-un fel de la stânga și altfel de la dreapta. Dreptatea este dreaptă”, a declarat Daniel Zamfir.

În aceeași ordine de idei, PNL-istul a preciat că în cazul prezentat „categoric vorbim de un conflict de interese”.

Categoric putem vorbi aici de un conflict moral de interese. Eu, dacă aș fi fost în locul domnului Sighiartău, aș fi procedat cu totul altfel. Vreau să spun de la bun început că nu văd un lucru rău că ești deținător al unui IFN, are și leasing- apropo- bănuiesc că aici se va abține când va intra în discuție Legea leasingului. Problema majoră apare atunci când tu angajezi întreg partidul în această chestiune. Robert Sighiartău, când s-a poziționat împotriva acestui proiect de lege, a făcut-o în calitatea de secretar general al PNL, spunând că partidul în integralitate se opune acestui proiect de lege. Faptul că tu poziționezi partidul împotriva unui proiect de lege care îți lezează interesele personale, este de neacceptat. E o mare greșeală”, a susținut senatorul liberal.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

EDITORIAL