Talonul va fi suspendat automat odată cu expirarea ITP

Talonul va fi suspendat automat odată cu expirarea ITP

Începând din 20 mai, dacă Inspecția Tehnică Periodică (ITP) expiră, se suspendă automat şi certificatul de înmatriculare al maşinii, fără să fiţi anunţaţi direct.

Dacă circulaţi aşa, riscaţi o amendă de 2950 de lei, rămâneţi fără plăcuţele de înmatriculare şi apoi trebuie să faceţi, alte drumuri la poliţie şi la RAR, ca să reintraţi în legalitate.

„Polițistul vă va reține talonul și plăcuțele cu numerele de înmatriculare, vă va da amendă și o dovadă FĂRĂ drept de circulație, așadar nu o să mai luați mașina de acolo decât pe platformă sau împinsă, apoi trebuie să mergeți la RAR”, avertizează MAI într-o postare pe contul oficial de Facebook.

Potrivit MAI, același lucru este valabil și dacă mașina a fost cumpărată/vandută dar nu a fost trecută pe numele noului proprietar în termen de 90 de zile de la înstrăinare.

Schimbul de date se va face între RAR şi DRPCIV, online. La service-urile autorizate pentru ITP vor fi montate camere  de luat vederi, fiind online cu RAR-ul pentru verificarea clară a numărului de înmatriculare, a kilometrajului și a noxelor.

Pe site-ul drpciv.ro, tot din 20 mai, veți putea verifica în ce stadiu este starea înmatriculării. În prezent, inspecţia tehnică periodică la maşină se face o dată la doi ani, dacă vehiculul nu este mai vechi de 12 ani.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

EDITORIAL