Singurul automobil în care nu au fost înregistrate decese

Singurul automobil în care nu au fost înregistrate decese

Modelul Volvo XC90 este singurul din lume în care nu au fost înregistrate decese în caz de accident, după cum susține echipă de cercetare de la Thatcham Research, o companie specializată în domeniul siguranței vehiculelor.

Primul model Volvo XC90 a fost lansat în 2002, iar datele statistice sunt colectate între anii 2004 şi 2017. Cu toate acestea, cifrele arată că nicio persoană, pasager sau şofer, nu a decedat în urma unui accident în care să fi fost implicată maşina.

SUV-ul Volvo a obţinut cinci stele la testele Euro NCAP şi se numără de mai mulţi ani în topul celor mai sigure maşini din lume. „De multe ori, când vine vorba de maşinile noi nu vezi accidente cu morţi pentru că este nevoie de timp pentru ca un număr mare de autoturisme să fie cumpărat şi să ajungă pe şosele. Dar aici vorbim despre o maşină produsă pentru prima dată în urmă cu 14 ani, care are un istoric, iar atunci cifrele ies în evidenţă”, a declarat Matthew Avery, directorul echipei de cercetare.

Acesta susţine că siguranţa maşinii este dată de mai mulţi factori. „Rezistenţa ei nu stă doar în modul în care se ţine pe şosea, ci şi în sistemele pasive, precum centurile de siguranţă, airbagurile şi structura ei fundamentală”.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

EDITORIAL