Pe 2 iulie debutează campania de conversie a creditelor în franci de la Bancpost. Banca Transilvania a pregătit o ofertă cu discount de 18% aplicat soldului curent

Pe 2 iulie debutează campania de conversie a creditelor în franci de la Bancpost. Banca Transilvania a pregătit o ofertă cu discount de 18% aplicat soldului curent

Banca Transilvania, acționar majoritar al Bancpost, lansează oferta pentru clienții Bancpost care au împrumuturi în franci elvețieni (CHF) cu garanții imobiliare şi care doresc conversia acestora în lei sau euro.

Detaliile ofertei vor fi prezentate clienților de echipe din care fac parte atât angajați Bancpost, cât şi BT, în unitățile Bancpost incluse în campanie.

Detalii despre ofertă:
•    Perioada campaniei: 2 iulie – 31 august a.c.
•    Reducerea este de 18% şi este aplicată soldului curent, din care vor fi scăzute eventuale obligații de plată restante şi sumele calculate datorate de client şi neajunse la scadență.
•    Conversia CHF/leu sau CHF/euro se va realiza la cursul BNR din data semnării documentației la notar.
•    Costurile notariale legate de operaţiunea de conversie sunt suportate de Bancpost. În cazul în care situaţia juridică a imobilului este modificată faţă de momentul constituirii ipotecii sau sunt necesare procuri speciale de reprezentare şi/sau operaţiuni de succesiune şi/sau partaj, costurile sunt în sarcina clienţilor.

Fluxul ofertei:
•    Cei circa 2.250 de clienţi Bancpost eligibili pentru a beneficia de oferta de conversie vor fi contactaţi telefonic şi invitaţi la o întâlnire, la una dintre unitățile Bancpost incluse în campanie.
•    La întâlnirea de la Bancpost cu echipa mixtă BT – Bancpost vor fi prezentate sumele estimative ale ofertei, şi anume: totalul reducerii; noul sold al creditului ca urmare a aplicării reducerii; noua sumă lunară de plată; etapele care trebuie urmate pentru ca un client al Bancpost să devină client al Băncii Transilvania.
•    Clienţii au la dispoziţie minim 15 zile pentru a lua decizia de acceptare a conversiei. Programarea pentru semnarea efectivă a documentelor se realizează după acceptarea ofertei.
•    Odată cu operațiunea de conversie, prin acelaşi contract autentificat în fața notarului se va realiza şi schimbarea creditorului, din Bancpost în Banca Transilvania.

Banca Transilvania a intenționat să includă în achiziționarea Bancpost şi subiectul despre clienții cu credite în franci elvețieni care au fost cesionați, însă ofertele BT au fost refuzate de către cesionar. Din acest motiv, oferta nu se adresează şi celor care au avut în trecut credite acordate de Bancpost, dar care au fost cesionate de Bancpost altor entități înainte ca Banca Transilvania să achiziționeze pachetul majoritar de acțiuni deținut de Eurobank la Bancpost.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

EDITORIAL