Un dulap ordonat în patru pași

Un dulap ordonat în patru pași

Hainele sunt obiecte foarte importante în viața tuturor, le folosim zilnic. Iar teoretic, cu cât avem mai multe, cu atât mai puține șanse de a ne trezi într-o zi că nu este nimic curat.

Dar având mai multe haine, avem tendința de a le spăla mai rar. Spălând mai rar însă, spălăm mai mult. Iar acest lucru ne poate copleși. Fiind copleșiți, ajungem la cea mai simplă soluție – mai multe haine. Cercul vicios e complet. De fapt însă, ceea ce ne compleșește e dezordinea.

  1. Începe cu lucrurile ușoare – adică obiectele pe care ai tot vrut să le arunci dar încă nu ai făcut-o: cele pătate și cele rupte. Progresul vizibil rapid e foarte încurajator.
  2. Sertarul preferat – Eliberează complet un sertar și reumple-l doar cu hainele pe care le iubești. Tricoul tău perfect nu trebuie să lipsească. Dacă ai terminat hainele preferare, treci la sertarul următor, chiar dacă ar mai fi loc în primul. Dacă sertarul e plin și încă ai mai avea lucruri de pus, scoate un obiect la care ții mai puțin – pe bune. Repetă procesul dacă e nevoie având în minte doar 2 categorii de haine: cele preferate și celelalte.
  3. Rufele – Gândul de a spăla hainele murdare – unele de fapt curate 🙂 – înainte de a face niște ordine, te poate face să renunți. Așa că nu o face încă.
    Multe din hainele tale curate din dulap, sunt de fapt acolo pentru nu se regăsesc printre preferatele tale și nu le prea porți. Dacă reușești să scapi de acestea, dulapul tău e salvat.

Pont: pentru fiecare obiect nou adus în casă, unul vechi trebuie să plece.

  1. Au rămas acum pe dinafară câteva obiecte vestimentare pe care nu le mai porți fie pentru că nu ți-au plăcut foarte mult de la început sau nu au chiar mărimea perfectă. Cel mai ușor ar fi să le arunci dar poți încerca să le vinzi online. Fă-le câteva poze și încarcă-le pe HaineOnline.ro – cineva va fi cu siguranță interesat de fiecare dintre ele. Poți chiar să le grupezi și nu mai trebuie să le încarci individual. Prețul e stabilit de tine. Poți face la fel și cu hainele copiilor rămase mici.

(P)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

EDITORIAL