Autobuze italiene de 25 de milioane de euro pentru RATBV SA Braşov

Autobuze italiene de 25 de milioane de euro pentru RATBV SA Braşov

RATBV S.A. derulează o procedură de achiziţie a 105 autobuze diesel EURO 6, prin intermediul unui împrumut de la Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD) în valoare de circa 25 de milioane de euro.

La această licitaţie s-au prezentat patru oferte, iar în urma evaluărilor efectuate s-a constatat că oferta cea mai avantajoasă din punct de vedere tehnico – economic este cea referitoare la autobuzele Menarinibus (Italia), model Citymood.

Respectivele autobuze sunt produse după un concept, proiect şi design Menarini, având componente ale unor producători din Uniunea Europeană. Toate componentele principale (motor, cutie viteze, punţi, frâne, direcţie, suspensie etc.) sunt fabricate de întreprinderi de profil din Uniunea Europeană: motorul autobuzelor Menarinibus Citymood este de concepţie şi producţie italiană, iar cutia de viteze şi punţile sunt furnizate de producătorul german ZF.De menţionat faptul că autobuzelevor fi asamblate în Turcia, de către firma Karsan.Autobuze Menarinibus Citymood au mai fost furnizate şise află în exploatare în mai multe oraşe importante din Italia, precum Genova, Bologna, Trieste, Modena etc.

În acest moment s-a parcurs etapa de evaluare a ofertelor şi s-a stabilitcare este cea mai avantajoasă, urmând ca în perioada următoare să se parcurgă etapele referitoare la eventualele contestaţii şi, ulterior, semnarea şi punerea în executare a contractului.

„Ca şi până acum, RATBV S.A. va depune toate eforturile pentru ca procedura de achiziţie să fie realizată cu respectarea tuturor prevederilor legale şi pentru a asigura cetăţenilor Braşovului şi turiştilor care vizitează oraşul nişte mijloace de transport în comun de o calitate cât mai ridicată”, spun reprezentanţii RATBV SA Braşov.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

EDITORIAL