Mitsubishi Corporation, interesată de Brașov

Mitsubishi Corporation, interesată de Brașov

Imediat după întâlnirea cu experții japonezi, în cadrul aceluiași proiect al Băncii Mondiale de acordare de asistență administrațiilor locale, inițiat la Brașov, primarul George Scripcaru a avut și o întâlnire cu Makoto Kurahashi, general manager Mitsubishi Corporation București, pentru a căuta soluții de investiții în proiectele dezvoltate de Brașov.

Dincolo de producția de autovehicule, Mitsubishi Corporation activează, tot la scară mondială, în infrastructură și mediu, în finanțare industrială, logistică și dezvoltare, în domeniul energiei, în metalurgie, în construcția de mașini industriale, în industria chimică și producția de bunuri de larg consum, de la alimente și haine până la medicamente și materii prime din industria alimentară.

Practic, nu există vreun domeniu larg al economiei în care vreunul dintre grupurile Mitshubishi să nu aibă o afacere. La Brașov, Mitsubishi Group are o colaborare foarte strânsă cu două companiile Elmas și Ina Schaeffler.

„Astăzi, la Brașov, avem o întâlnire cu Mitsubishi Corporation, cu care căutăm oportunități de afaceri și vrem să identificăm investiții pe care această companie le poate face la Brașov. Compania este interesată de proiectele de dezvoltare ale Brașovului și din Zona Metropolitană, de dezvoltarea parteneriatelor public-private și de oportunitățile de afaceri pe care zona le poate oferi și sperăm să ajungem la unele parteneriate“, a declarat primarul George Scripcaru.

Primarul le-a vorbit reprezentanților concernului japonez despre așteptata deschidere, în acest an, a Centrului de Afaceri și Transfer Tehnologic (CATTIA), despre proiectul spitalului Regional, despre Sala de Sport Multifuncțională pe care primăria intenționează să o construiască , despre proiectul de extindere a domeniului schiabil și a sistemului de transport pe cablu și le-a făcut o scurtă prezentare a Companiei Apa. Discuțiile vor continua pentru a identifica posibilități de colaborare și parteneriate public-private, în special pe subiectele prezentate, dar nu vor fi uitate și alte domenii care pot prezenta oportunități pentru ambele părți.

Mâine, la București, va avea loc o întâlnire la nivel guvernamental și al reprezentanților administrațiilor publice locale cu o misiune economică japoneză din care fac parte mai multe concerne nipone, care caută oportunități de afaceri în România.

Foto: Andrei Paul

Leave a Reply

Your email address will not be published.

EDITORIAL