Poți să reduci rata la credit cu un simplu click!

Poți să reduci rata la credit cu un simplu click!

Centrul de Soluționare Alternativă a Litigiilor în Domeniul Bancar (CSALB), singura entitate specializată în sprijinirea soluționării amiabile a neînțelegerilor dintre bănci sau IFN-uri și clienții lor, va lansa o aplicația online prin care consumatorii pot transmite solicitările de conciliere sau arbitraj.

Numărul românilor care apelează la Centrul pentru Soluţionarea Amiabilă a Litigiilor Bancare (CSALB) a crescut de peste patru ori faţă de anul trecut, la 550, iar numărul băncilor care acceptă negocierea s-a dublat în doar câteva luni. Există cazuri când soldul creditului a scăzut şi cu peste 15.000 de euro, în urma negocierilor.

Conciliatorii, unii dintre ei nume importante din avocatura de business sau foşti judecători, încearcă să determine exact care sunt nevoile clientului şi apoi să convingă banca să reducă povara debitorului.

Argumentele care funcţionează sunt de natură socială. Băncile încep să înţeleagă din ce în ce mai des că este interesul lor să îşi recupereze o parte cât mai mare din creditul acordat şi atunci acceptă reduceri de rate pentru clienţii care au ajuns în situaţia de a nu mai putea plăti.

Problemele de sănătate, pierderea locului de muncă ori a unei persoane apropiate, care aducea venituri pentru familie, pot fi, de exemplu, argumente în negociere. Aceasta nu înseamnă că sunt şi singurele argumente. Reducerea veniturilor, de exemplu, sunt luate, de asemenea, în considerare.

 Aplicaţia CSALB permite încărcarea directă a documentelor inclusiv de pe telefon, prin scanarea acestora. Astfel, utilizatorii au posibilitatea să uploadeze documentele în aplicaţie, iar acestea vor putea fi văzute direct de bancă şi conciliator (de cei cărora le sunt adresate), fără a mai fi necesară trimiterea separată a documentelor.
„Aplicaţia este uşor de folosit, atât de către utilizatorii experimentaţi cât şi de persoanele mai puţin obişnuite cu tehnologia şi este benefică atât pentru comercianţi cât şi pentru conciliatori”, a precizat Alexandru Păunescu, membru al Colegiului de Coordonare CSALB, într-un comunicat de presă transmis la redacție.

Cu noua aplicaţie, consumatorii salvează aproape o zi pentru întocmirea dosarului.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

EDITORIAL