VIDEO Mașina electrică cu care Rusia vrea să detroneze Tesla

VIDEO Mașina electrică cu care Rusia vrea să detroneze Tesla

Concernul Kalașnikov a prezentat la Moscova primul automobil propriu, conceptul CV-1, o mașină-concept electrică. Design-ul „old school” exploatează nostalgiile sovietice, cu o trimitere directă spre o marcă celebră din anii 1970.

Cu CV-1, ruşii vor să concureze umăr la umăr cu producătorul american de maşini electrice Tesla, susţin reprezentanţii concernului Kalaşnikov.

Conceptul electric prezentat în Rusia are misiunea de a prezenta posibilităţile concernului Kalaşnikov. Despre acest fapt sugerează însăşi denumirea acestuia, „CV-1”, care este un acronim a Curriculum Vitae. La baza conceptului a stat liftback-ul Ij-2125 Combi, break-ul produs la uzina din Ijevsk până în 1997, dezvoltat, la rândul său, pe baza modelului Moskvich-412. Sistemul de propulsie electrică, însă, a fost dezvoltat în întregime de inginerii concernului Kalaşnikov.

Producătorul nu oferă prea multe detalii despre propriul concept, dar a specificat, că motorul electric al acestuia este capabil să livreze până la 680 CP, fiind alimentat de la o baterie de 90 kWh, care-i poate asigura o autonomie reală de până la 350 km. Acceleraţia până la 100 km/h are loc în 6 secunde.

 „Am fost inspiraţi de experienţa liderilor pieţei globale în dezvoltarea conceptului nostru”, se arată într-un comunicat de presă al companiei Kalaşnikov.

CV-1 a fost prezentată publicului în cadrul formului de tehnică militară Army-2018, care se desfăşoară la Moscova până pe 26 august.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

EDITORIAL