Brașovul, primul loc în Regiunea Centru, după numărul companiilor cu capital străin nou înființate

Brașovul, primul loc în Regiunea Centru, după numărul companiilor cu capital străin nou înființate

Numărul firmelor cu capital străin înmatriculate, în luna iulie 2018, în județul Brașov a scăzut ușor față de luna iunie 2018, cand au fost înmatriculate 19 societăți.

Cu toate acestea, potrivit datelor Direcției Județene de Statistică Brașov, în luna iulie 2018, județul Brașov s-a situat pe primul loc în Regiunea Centru, după numărul firmelor cu capital străin nou înființate și pe locul 6 în clasamentul naţional.

În Regiunea Centru au fost înființate 35 de companii cu participare străină la capitalul social subscris. Cele mai multe au fost înmatriculate în județul Brașov, respectiv 17, urmat de județele Sibiu și Mureș cu câte 7.

La nivel național au fost înființate 479 de companii cu capital străin.

Cele 17 societăţi comerciale din județul Brașov, cu participare străină la capitalul social subscris, reprezintă 3,6% din totalul societăţilor comerciale înregistrate în ţară. Valoarea capitalului social total subscris a fost de 35,1 mii lei sau 7.543,9 €.

În luna iulie 2018, numărul înmatriculărilor de societăţi comerciale cu participare străină la capitalul social subscris în judeţul Braşov a crescut cu 6,3% faţă de luna iulie 2017, iar valoarea exprimată în euro a capitalului social total subscris a crescut cu 45,9% faţă de valoarea înregistrată în luna iulie 2017.

Valoarea raportului dintre capitalul social total subscris (€) şi numărul de înmatriculări societăţi comerciale cu participare străină a fost de 443,8 €/societate, mai mare cu 37,3% faţă de valoarea înregistrată în luna iulie 2017, când acest raport a fost de 323,3 €/societate.

Într-un clasament naţional al judeţelor României, judeţul Braşov ocupă:

  • locul al 6–lea după numărul societăţilor înmatriculate;
  • locul al 10 –lea după valoarea capitalului social total exprimat în valută.

Conform datelor, oferite de Direcţia Judeţeana de Statistică Braşov, comparaţia dintre perioadele, ianuarie – iulie 2018 şi ianuarie – iulie 2017, arată o creştere cu 0,9% înregistrată la nivelul judeţului Braşov pentru numărul de societăţi, respectiv o scădere cu 4,7% înregistrată la nivel naţional.

În aceleaşi perioade, se arată o scădere cu 56,2% înregistrată la nivelul judeţului Braşov pentru capitalul social total subscris (€), respectiv o creştere cu 64,3 % la nivel naţional.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

EDITORIAL