Cele mai sigure aplicaţii de chat. Niciun serviciu secret nu îţi poate citi mesajale

Cele mai sigure aplicaţii de chat. Niciun serviciu secret nu îţi poate citi mesajale

Într-o lume în care tot mai mulţi oameni au acces la internet şi oricine poate deveni hacker, există soluţii pentru ca tu să fii în siguranţă iar mesajele tale să nu fie interceptate.

În primul rând, pentru a fi sigur că eşti în siguranţă pe internet trebuie să foloseşti o soluţie de securitate precum Bitfedender, Kaspersky sau Eset. În al doilea rând, dacă nu vrei ca  să îţi intercepteze cineva mesajele foloseşte aplicaţii criptate end-to-end.

Două dintre cele mai folosite din lume sunt WhatsApp şi Telegram. Aceste aplicaţii nu permit vizualizarea mesajelor decât de participanţii la discuţie. Recent, primarul general Gabriela Firea a declarat că ministrul de Interne Carmen Dan a venit pregătită în şedinţa CEx PSD cu hârtii care reprezentau discuţii private pe WhatsApp, după ce în urmă cu un an a recunoscut că are discuţii, de pe aceeaşi aplicaţie, ale unui senator şi că sunt uşor de interceptat. Acest lucru este fals. Niciu serviciu secret din lume, fie el american sau rus, nu poate sparge codul aplicaţiilor WhatsApp şi Telegramscrie capital.ro.

 Ceea ce pot vedea este numele, numărul de telefon, adresa IP, locaţia, reţeaua, tipul telefonului, cu cine vorbeşti, de cât timp, dar atât. Conţinutul mesajelor nu poate fi interceptat.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

EDITORIAL