A fost prezentat primul SUV electric al celei mai mari mărci premium din lume

A fost prezentat primul SUV electric al celei mai mari mărci premium din lume

Mercedes-Benz a dezvăluit la Stockholm, unde are loc Convenția organizată de Daimler și partenerii săi de la SXSW, SUV-ul electric EQC, primul astfel de automobil al celei mai mari mărci premium din lume.

Modelul este un rival puternic pentru Tesla Model X. Mercedes-Benz a reușit să devanseze premiera mondială a primului SUV electric al mărcii, EQC, care anticipează valul de vehicule cu propulsie complet electrică, și să apară în fața publicului înainte rivalilor de la Audi, care vor prezenta propriul SUV pe 17 septembrie, în SUA.

Din păcate pentru fanii Mercedes, modelul mărcii va fi disponibil anul viitor, în timp ce Audi va putea fi cumpărat chiar din această toamnă. Mercedes EQC este și primul model sub brandul EQ al Mercedes, fiind pregătite pentru anii ce vin noi modele, începând cu o compactă denumită EQB.

Potrivit primelor informații oficiale, Mercedes Benz EQC va dispune de o motorizare cu o putere de 300 kW (408 CP) și cu un cuplu de 765 Nm, bazată pe două motoare care acționează separat fiecare ax. Viteza maximă a lui EQC va fi de 180 km/h, în timp ce accelerația de la 0 la 100 km/h va fi de 5,1 secunde. Autonomia asigurată de bateria de 80 kWh (650 kg) este de 450 km, în regim de testare NEDC (sistemul vechi de testare), consumul de energie fiind de 220 kWh/100 km.

Bateria vehiculului este produsă in-house, de Daimler Accumotive. Încărcarea bateriei poate fi făcută la o priză de 7,4 kW, însă nu a fost publicat timpul de încărcare. La o priză de 110 kW, bateria va putea fi încărcată la 80% în 40 de minute.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

EDITORIAL