O bancă ar putea dispărea de pe piața româneasca în acest an

O bancă ar putea dispărea de pe piața româneasca în acest an

O cunoscută bancă ar putea să dispară din România în anul 2018.

După eşecul întregistrat în primăvară, când Banca Naţională s-a opus achiziţiei acestei bănci de către OTP Bank, Banca Românească Banca Românească, deţinută de grupul elen National Bank of Greece, a fost scoasă din nou oficial la vânzare.

Conform unor surse de pe piaţa bancară, până în prezent au venit trei investitori interesaţi de Banca Româ­nească, respectiv fondul de investiţii J.C. Flowers, care a cumpărat Piraeus Bank România, Patria Bank prin fondul de investiţii AxxessCapital şi familia Vardinogiannis, cea care a cumpărat Marfin Bank România, scrie zf.ro.

Potrivit calendarului, ofertele neangajante trebuie depuse până pe 24 septembrie, după care se intră în data-room. Cei trei investitori interesaţi încearcă să îşi majoreze cota de piaţă prin noi achiziţii, având în vedere că o creştere organică durează extrem de mult şi este extrem de costisitoare.

Grupul NBG încearcă să vândă Banca Românească până la finalul anului.

Banca Românească se situa la finalul anului 2017 pe locul 14 în sistem, cu active de 6,2 mld. lei (1,3 mld. euro) şi cu o cotă de piaţă de 1,46%.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

EDITORIAL