Afacere sindicală: asigurări cu 40% mai ieftine pentru membri. Cine se califică și ce trebuie să facă

Afacere sindicală: asigurări cu 40% mai ieftine pentru membri. Cine se califică și ce trebuie să facă

O amplă categorie de angajați din România va beneficia de reduceri substanțiale pentru trei dintre cele mai folosite polițe de asigurare din țară.

Reducerile merg până la 40%, ceea ce se traduce în sute de euro, în anumite cazuri. Beneficiari pot fi sindicaliştii din Sed Lex, poliţişti şi alţi angajaţi ai Ministerului de Interne porecum şi angajaţi ai ANAF. Potrivit propriului site, Pro Lex are peste 100.000 de membri.

Reducerile se aplică, în baza unui parteneriat între sindicat şi Safety Broker, poliţelor de călătorie, de locuinţă şi, mai important, asigurărilor CASCO.

Pentru asigurările de locuinţă şi cele de călătorie reducerea este de 40% iar pentru poliţele CASCO de 35%. Membrii Pro Lex vor putea alege să cumpere asigurări cu discount de la Asirom, Gothaer sau Omniasig.

Asigurările CASCO şi cele de locuinţă sunt, după RCA, cele mai vândute din România.

În termeni reali, reducerile de care vor beneficia poliţiştii şi angajaţii ANAF ajung şi la cîteva sute de euro.

De exemplu, pentru un autombil cu preţ de achiziţie de 20.000 de euro şi motor de 1,6 litri, asigurarea CASCO ajunge şi la 600-700 de euro pe an, ceea ce înseamnă că reducerea de 35% aduce o economie de peste circa 250 de euro.

O poliţă facultativă de locuinţă, care acoperă toate riscurile, inclusiv deteriorarea bunurilor din casă, ajunge şi la 100 de euro, pentru un apartament de 80-90.000 de euro, ceea ce înseamnă că reducerea de 40% se traduce într-o economie de 40 de euro pe an.

În cazul asigurărilor travel, care costă, de obicei, până în 100 de lei, economia este mai puţin importantă.

Pro Lex este unul dintre cele mai mari sindicate ale angajaţilor de la stat, iar Safety Broker era, după primele şase luni ale anului, al doilea cel mai mare broker din România.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

EDITORIAL