Vegis va vinde produse apicole și de imunizare dintr-un depozit din Brașov

Vegis va vinde produse apicole și de imunizare dintr-un depozit din Brașov

Magazinul online de produse naturiste, bio și organice Vegis.ro a realizat o cifră de afaceri de 2 milioane de euro în primele 9 luni ale anului, în creștere cu 40% față de perioada similară din 2017, 20% dintre vânzări fiind generate de produse apicole și de imunizare. În trimestrul IV, vânzările acestor categorii cresc, de regulă, cu până la 100% față de lunile de vară.

Evoluția vânzărilor în primele 9 luni ale anului se datorează și atragerii de noi clienți, numărul comenzilor înregistrând o creștere de 40%, în condițiile menținerii valorii tranzacției medii la 150 lei. Peste 60% dintre clienți sunt femei, din categoria activă de vârstă, 25-45 ani, preponderent din mediul urban.

Din noiembrie 2018, operațiunile Vegis.ro se vor desfășura dintr-un nou depozit situat în Brașov, care permite procesarea unui număr dublu de comenzi și susține extinderea portofoliului de produse cu game noi ce necesită condiții speciale de stocare.

Suprafaţa depozitului Vegis.ro este de 1.000 metri pătraţi şi cuprinde zone cu temperatură controlată pentru păstrarea optimă a fiecărui tip de produs, precum şi birourile echipei formată din 20 persoane, care vor ocupa cca. 25% din spaţiu.

„Odată cu finalizarea investiţiei în noul depozit şi mutarea operaţiunilor pe noua platformă, vom putea susţine dezvoltarea portofoliului de produse naturiste pe care le propunem clienţilor, pentru că dublăm capacitatea de stocare. Este o investiţie strategică pentru noi, pentru a putea gestiona eficient şi sustenabil creşterile previzionate pentru următorii ani, cu 25-30% anual. Depozitul actual ne permite procesarea comenzilor curente, însă în momentele de vârf am constatat că avem nevoie de o capacitate mai mare şi de automatizare. Trebuie să fim pregătiţi pentru creşterile viitoare pentru a deservi clienţii în condiţiile cu care i-am obişnuit, adică livrarea produselor din stoc, în 24-48 de ore”, a precizat Mihai Bucuroiu, Director Dezvoltare şi Fondator Vegis.ro.
Vegis.ro este lider pe piaţa online a produselor bio din România şi a început ca o afacere de familie, în 2012, la Braşov.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

EDITORIAL