PE a votat alocarea a 50 de milioane de euro pentru fermierii români afectaţi de pesta porcină

PE a votat alocarea a 50 de milioane de euro pentru fermierii români afectaţi de pesta porcină

Europarlamentarul PNL Siegfried Mureşan a transmis, miercuri, că plenul Parlamentului European a votat pentru includerea în bugetul UE pe 2019 a unei sume în valoare de 50 de milioane de euro pentru fermierii afectaţi de pesta porcină.

La solicitarea lui Siegfried Mureşan, Parlamentul European a votat alocarea a 50 de milioane de euro pentru fermierii afectaţi de pesta porcină africană şi a respins tăierile votate de Guvernul Dăncilăca urmare a propunerii deputatului european Siegfried Mureşan (PPE / PNL). Totodată, Parlamentul European a respins tăierea a 8,5 milioane de euro pentru combaterea bolilor la plante şi animale, votată de Guvernul Dăncilă în luna septembrie”, potrivit unui comunicat de presă emis, miercuri, MEDIAFAX.

Am obţinut votul colegilor mei din Parlamentul European pentru a aloca 50 de milioane de euro din Bugetul UE 2019 către fermierii afectaţi de pesta porcină africană. România este ţara UE cea mai afectată de această epidemie: peste 80% din focarele de pestă din Europa se află pe teritoriul ţării noastre, iar epidemia a produs pagube de zeci de milioane de euro pentru buzunarele crescătorilor de animale. Am solicitat această alocare şi cu gândul că o mare parte din bani vor ajunge la fermierii români care şi-au văzut agoniseala de-o viaţă distrusă în doar câteva luni. Mai avem un singur pas până când aceşti bani vor ajunge în Bugetul UE şi, de acolo, la fermierii afectaţi. Parlamentul European şi Consiliul de Miniştri al Uniunii Europene au 21 de zile pentru a negocia şi a adopta forma finală a bugetului”, a menţionat Siegfrie Mureşan.

Potrivit sursei citate, banii vor putea fi folosiţi inclusiv de fermierii români.

Sursa: https://www.mediafax.ro/economic/europarlamentar-pe-a-votat-alocarea-a-50-de-milioane-de-euro-pentru-fermierii-romani-afectati-de-pesta-porcina-17569248

Leave a Reply

Your email address will not be published.

EDITORIAL