Încă o amendă pentru Facebook. Ce sancţiune a primit în Marea Britanie

Încă o amendă pentru Facebook. Ce sancţiune a primit în Marea Britanie

Biroul Comisarului pentru Informaţii din Marea Britanie a anunţat joi că a amendat Facebook cu 500.000 de lire sterline (565.338 euro), după ce datele a aproximativ 87 de milioane de utilizatori au fost accesate de firma de consultanţă Cambridge Analytica, relatează site-ul agenţiei Dpa.

Autorităţile britanice au informat că decizia de a amenda compania a fost luată în urma unei investigaţii care a stabilit că „Facebook a procesat date personale ale utilizatorilor prin permiterea dezvoltatorilor de aplicaţii de a accesa acele date în lipsa unui consimţământ clar şi informat”.

Biroul Comisarului pentru Informaţii a mai afirmat că Facebook „a eşuat în a asigura protecţia datelor personale”, ceea ce a dus la accesarea acestora în mod ilegal de către firme precum SCL Group.

Datele a aproximativ 87 de milioane de utilizatori Facebook, majoritatea din Statele Unite şi mai multe ţări UE, inclusiv România, au fost accesate ilegal de compania de consultanţă britanică Cambridge Analytica, a anunţat reţeaua de socializare online.

Cambridge Analytica, o firmă specializată în analizarea datelor online, implicată în campania preşedintelui SUA Donald Trump şi în cea pro-Brexit, a exploatat în scop electoral datele de pe Facebook a zeci de milioane de cetăţeni americani şi europeni, utilizând datele sustrase pentru a le trimite reclame politice personalizate. Companie de analize a fost implicată în campania pentru ieşirea Marii Britanii din Uniunea Europeană.

Sursa: https://www.mediafax.ro/economic/inca-o-amenda-pentru-facebook-ce-sanctiune-a-primit-in-marea-britanie-17570444

Leave a Reply

Your email address will not be published.

EDITORIAL