Toyota recheamă în service peste 1,6 milioane de maşini. Probleme majore în caz de accident/ Care sunt modelele vizate

Toyota recheamă în service peste 1,6 milioane de maşini. Probleme majore în caz de accident/ Care sunt modelele vizate

Constructorul auto nipon Toyota a anunţat joi că va rechema pentru reparaţii peste 1,6 milioane de vehicule care au probleme cu sistemul airbag, informează site-ul cotidianului Le Monde.

Toyota a informat că în cazul a circa 1,06 milioane de maşini va fi necesară înlocuirea sistemului airbag din cauza riscului producerii unui scurt circuit care ar putea afecta funcţionarea sistemului

Pentru alte 600.000 de vehicule va fi necesară instalarea unui nou dispozitiv de umflare a airbag-urilor pe partea pasagerului, deoarece sistemul actual prezintă un risc de activare anormală în caz de accident.

Europa este în mod particular afectată, cu 946.000 de vehicule, în special modelele Avensis şi Corolla, fiind rechemate pentru remedierea primei probleme, iar alte 255.000 de vehicule din ţări europene fiind rechemate pentru instalarea unui nou dispozitiv de umflare a airbag-urilor pe partea pasagerului.

Compania Toyota recheamă în mod regulat vehicule pentru remedierea unor defecte în încercarea de a preîntâmpina apariţia unor probleme serioase.

Este pentru a treia oară în ultimele două luni când firma recheamă la service un număr mare de vehicule. La începutul lunii septembrie, Toyota a rechemat peste 1 milion de vehicule hibride în legătură cu un potenţial risc de incendiu, pentru ca o lună mai târziu să recheme alte 2,43 de milioane de vehicule, inclusiv modelul Prius, pentru remedierea unei probleme cu sistemul de propulsie hibridă.

Totodată, Subaru va rechema peste 400.000 de vehicule pentru a remedia o problemă ce ar putea duce la calarea motorului. Aproximativ 80.000 dintre vehiculele rechemate sunt de tipul Toyota 86, o maşină sport produsă de compania Subaru.

Sursa: https://www.mediafax.ro/economic/toyota-recheama-in-service-peste-1-6-milioane-de-masini-probleme-majore-in-caz-de-accident-care-sunt-modelele-vizate-17585730

Leave a Reply

Your email address will not be published.

EDITORIAL