Silvia Daniela Pohrib şi cum a pornit LearnEx Brașov

Silvia Daniela Pohrib şi cum a pornit LearnEx Brașov

Este aproape imposibil să nu remarci faptul că femeile de succes, fie că se află în topurile Forbes in coporatii sau pur simplu îşi conduc propriile business-uri, nu cedează în faţa obstacolelor şi nu cad pradă dezastrului. Drumul către succes este, de obicei, unul deloc usor, iar reuşita nu apare peste noapte, ci după multe nopţi nedormite. În schimb, îşi stabilesc mereu noi şi noi obiective, de fiecare dată mai greu de atins, pentru ca în final să devină mai puternice şi mai flexibile.

“Aveam toate șansele să nu reușesc în viață”, își începe Silvia Daniela Pohrib discursurile. Uneori și interviurile.

Silvia-Daniela Pohrib, este Co-Fondator Learnex și Antreprenor de Succes, și nu numai. Are peste 20 de ani de experință în domeniul finanțelor, consultanței financiară și al educației, iar în prezent susține, monitorizeaza și dezvoltă un nou concept educațional bazat pe 3 piloni fundamentali: LEGO-ROBOTICĂ, ANTREPRENORIAT și CREATIVITATE.

“Povestea Learnex, Locul unde imaginația și simțul practic se îmbină perfect, este una de suflet și cu suflet, însă cum nicio poveste nu se poate naște fără praful magic pe care doar copiii au puterea să îl împartă oamenilor mari și povestea noastra este „cu” și „despre” copii. “ne spune Silvia Daniela Pohrib.

Learnex.ro Brașov, este primul și singurul centru de lego-robotica și educație antreprenoriala pentru tineri deschis la Brașov, un proiect câștigat prin programul „Start-Up Nation”, începând din anul 2017, având că bază activitățile desfășurate pe Asociația SUPORT REGIUNEA CENTRU încă din iunie 2015, iar ceea ce ne-am propus este să susținem și să stimulăm excelența în educația formală și nonformală, pentru descoperirea și dezvoltarea potențialului maxim al copiilor și tinerilor, și de asemenea, pentru o bună adaptare și integrare a acestora într-o societate dinamică. Atât cei care își vor dezvolta cariera în cadrul unor organizații existente, cât și cei care vor porni la drum pe cont propriu vor avea nevoie să deprindă minime abilități antreprenoriale pentru a face față unei lumi în continuă și rapidă schimbare.

De ce Lego Robotică? Pentru că oferă instrumente care dezvoltă gândirea într-un mediu distractive, îi învață pe copii să gândească în trei dimensiuni, dezvoltă capacitatea de rezolvare a problemelor, îmbunătățește creativitatea; Imbunătățește comunicarea și gândirea critică, stimulează dezvoltarea motorie a copiilor, si dezvoltă munca în echipă și curiozitatea;

De ce Lego are de-a face cu Ingineria? Lego înseamnă să construim, să inventăm, să vedem funcționalitatea lucrurilor și să vedem aceleași lucruri în spațiu. Pe scurt, Lego înseamnă viziune si este o modalitate de a comunica idei cu obiecte fizice, o modalitate de a-ți construi propiul vis.

Primul pas pentru un inginer este să vadă în spațiu, să intuiască funcționalitatea unui sistem sau a unei construcții viitoare. Asta înseamnă să ai imaginație, adică al doilea pas important pentru un viitor inginer. Copiii au nevoie de vedere în spațiu, de coordonare, de inventivitate. Lumea are nevoie de ingineri, adică de vizionari.

La Centrul Educațional de Excelentă- Learnex dezvoltăm potențialul nativ al fiecărui copil prin intermediul activităților educative diversificate și utilizarea unor metode și materiale didactice modern, cu rezultate pe termen lung, iar cererea pentru robotică continuă să crească.

O cercetare din 2016 a World Economic Forum dezvăluie că 35% din abilitătile importante pe piață muncii din ziua de azi se vor schimbă. Ținerii trebuie pregătiti să rezolve probleme complexe, să gandească critic și să își aplice creativitatea pentru a depăsi provocări concrete.

Silvia Daniela Pohrib un exemplu frumos pentru tinerii societății de astăzi, cu un scop bine definit de a motiva toate persoanele din jurul ei. Leadership-ul unei astfel business woman poate fi adesea salvator în situații de criză.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

EDITORIAL