Milionarul Călin Costan spune că poate dubla capacitatea Industrial Park Brașov

Milionarul Călin Costan spune că poate dubla capacitatea Industrial Park Brașov

Antreprenorul braşovean Călin Costan, proprietarul grupului Icco, a anunţat că are infrastructura pregătită pentru dublarea capacităţii Industrial Park Braşov.

„Avem infrastructura pregătită pentru dublarea parcului şi căutăm noi clienţi care să intre în familia Industrial Park Brasov”, a declarat Călin Costan, directorul general al Industrial Park Brasov.

Costan a început dezvoltarea Industrial Park Braşov în 2007, iar în 2008 proiectul a primit titlul de parc industrial. În noiembrie 2008, primul chiriaş a început să producă aici. Parcul are dezvoltate zece hale de producţie cu o suprafaţă totală construită de 115.000 mp, ocupată integral. Clienţii Industrial Park Brasov sunt companii româneşti şi străine care generează peste 5.000 locuri de muncă şi o cifră anuală de afaceri de aproximativ 600 milioane euro.

Potrivit informaţiilor revistei Capital, investiţia în proiect s-a ridicat la 45 mil. euro, din care 23 mil. euro au fost obţinuţi printr-un împrumut la Unicredit.

Grupul Icco mai activează în sectorul de energie, prin firma Bepco. Aceasta dispune de patru unităţi de cogenerare în Braşov cu o capacitate de producţie de 42,6 MW, construite cu 23 mil. euro. Energia obţinută de Bepco este vândă prin intermediul Transformer Energy Supply.

Grupul lui Costan mai include şi o fabrică de structuri metalice din Întorsura Buzăului cu o capacitate lunară de 500 de tone pe producţia de structuri metalice şi de 90 de unităţi pe zi pe producţia de tâmplărie termoizolantă (termopan). Costan mai activează şi pe producţia de electronice şi are o unitate la Timişoara.
Călin Costan ocupă locul 107 în ultima ediţie a Top 300 Capital cu o avere estimată la 52-54 mil. euro.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

EDITORIAL