BlaBlaCar va oferi curse cu autobuzul: Startup-ul cumpără divizia de autobuze a companiei naționale de cale ferată din Franța

BlaBlaCar va oferi curse cu autobuzul: Startup-ul cumpără divizia de autobuze a companiei naționale de cale ferată din Franța

Startup-ul francez BlaBlaCar, prezent și în România, plănuiește să cumpere divizia de autobuze a companiei naționale de cale ferată SNCF din Franța — Ouibus. Pentru prima dată, BlaBlaCar își schimbă abordarea dincolo de carpooling și intenționează să ofere atât curse cu mașina pe distanțe lungi, cât și cu autobuzul.

BlaBlaCar a făcut deja un test cu Ouibus în ultimele șase luni pe traseele populare din țară. Se pare că ambele companii sunt mulțumite de acest test, deoarece reprezentanții SNCF sunt dispuși să lase startup-ul să controleze Ouibus de acum încolo, scrie TechCrunch.

Ca parte a acestui acord, BlaBlaCar anunță o nouă investiție de 114 milioane de dolari de la SNCF și de la investitorii deja existenți ai startup-ului francez. Este posibil să nu fie vorba doar de bani, ci și de acțiuni, ca parte din mutarea cu SNCF.

Sursa: https://www.startupcafe.ro/afaceri/blablacar-curse-autobuze-startup-compania-nationala-cale-ferata-franta.htm

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.

EDITORIAL