Principalul competitor al UiPath primeşte o finanţare de 300 milioane dolari de la SoftBank

Principalul competitor al UiPath primeşte o finanţare de 300 milioane dolari de la SoftBank

Dezvoltatorul de software RPA (Robotic Process Automation – roboţi software), startup-ul Automation Anywhere, a primit o finanţare de 300 milioane de dolari de la fondul de investiţii SoftBank şi ajunge la o evaluare de 2,6 miliarde de dolari, sub valoarea unicornului românesc UiPath, principalul competitor din piaţă.

Automation Anywhere ajunge astfel la o finanţare totală de 550 de milioane de dolari, după această extensie a rundei A de investiţii, obţinută de la SoftBank – fondul de investiţii controlat de cel mai bogat om de afaceri din Japonia, Masayoshi Son.

Anunţul vine la o zi distanţă după ce unicornul românesc UiPat şi principal competior în piaţa roboţilor software al Automation Anywhere a anunţat o finanţare de 265 milioane de dolari şi o evaluare de 3 miliarde de dolari, notează techcrunch.com.

Automation Anywhere are 1.400 de companii clienţi, în timp ce UiPath are circa 2.100 şi venituri anuale de 150 de milioane de dolari.

Startup-ul cu sediul în San Francisco a fost înfiinţat în 2003 de Rushabh Parmani, Ankur Kothari, Mihir Shukla şi Neeti Mehta. Acesta a anunţat că va folosi banii obţinuţi din aceasta finanţare pentru a creşte şi a-şi depăşi competiţia.

Sursa: https://www.startupcafe.ro/afaceri/rpa-roboti-software-competitor-uipath-unicorn-finantare-softbank.htm

Leave a Reply

Your email address will not be published.

EDITORIAL