Horaţiu Ţepeş (Bilka): România are o reală problemă în câmpul muncii

Horaţiu Ţepeş (Bilka): România are o reală problemă în câmpul muncii

Horaţiu Ţepeş, administrator şi fondator, Bilka Steel – producător de învelitori metalice din Braşov cu afaceri de peste 100 milioane euro, spune că România are o reală problemă în câmpul muncii, iar plecările masive sunt din cauza neîncrederii.

„Avem o creştere economică de 5-6%, suntem pe un trend ascendent, dar nu avem încredere. Pentru a căpăta încredere avem nevoie de echilibru politico-social-economic, care este foarte important. Este important, de asemenea, pentru noi ca cei 500 de distribuitori pe care-i avem la nivel naţional să investească în România şi de ceva vreme acest lucru nu se face, iar neinvestind e greu să avem ceva în viitor. Toţi ştim ce avem de făcut, dar nu facem ce trebuie. Celelalte ţări din blocul comunist au făcut mai mult decât noi, sperăm să nu ajungem sub Bulgaria”, spune Țepeș.

Acesta s-a iniţiat într-o multinaţională, într-un concern slovac, apoi a început afacerea pe cont propriu, cu cunoştinţele şi relaţiile pe care le avea de acolo. Ideea de business a fost inspirată din Polonia şi Scandinavia, de aici a venit şi creşterea accelerată, o creştere pe care „eu o văd sănătoasă. Pe lângă noi au crescut şi alte 500 de businessuri, de distribuitori cu care lucrăm, pentru că noi vrem să educăm”.

Țepeș a explicat și performanţa pe care o are România în comparaţie cu Polonia: ei au un PIB de 450 de miliarde de euro, noi avem un PIB de 200 de miliarde de euro, dar noi lucrăm cu cinci milioane de oameni, ei lucrează cu 16 milioane de oameni, la ei sunt 40% dintre oameni în câmpul muncii, la noi sunt 25%…

Leave a Reply

Your email address will not be published.

EDITORIAL