Minodora Spânu: Importanța Educației Vestimentare

Minodora Spânu: Importanța Educației Vestimentare

O declarație de stil! Asta transmite designerul Minodora Spânu prin toții porii. Un stil autentic care face din designerul brașovean un pion reprezentativ în lumea modei din România. Îți pare o țintă de neatins pentru o femeie obișnuită? Aflăm cu de la Minodora că nu este deloc așa. Educația vestimentară este pe cât de accesibilă pe atât de importantă ne explică designerul Miss MI, care a acceptat să ne deschidă porțile către insideurile unui brand de fashion autentic dezvoltat în Brașov și ne dezvăluie cele mai importante secrete către un stil vestimentar personalizat, garantat să scoată la suprafață cea mai bună variantă a ta!

Sunt convinsă că educația vestimentară în rândul femeilor puternice este esențială și la fel de necesară ca oricare dintre celelalte ramuri ale educației pentru o identitate de succes în orice domeniu. Da, și stilul se învață la fel ca matematica, educația civică, cea rutieră, sau muzica. Dacă e dublat de talent, atunci rezultatul este unul magic!“ ne încurajează designerul brașovean.

Asemeni unei fotografii, fiecare haină pe care o purtăm spune o mie de cuvinte! Așa că este esențial să ne îmbogățim vocabularul vestimentar și să alegem atent piesele pe care le purtăm. Îmbinarea lor corectă face ca ținuta, fie ea casual, clasică sau elegantă, să se transforme într-o poezie!

“Cele mai simple observaţii legate de o anumită persoană se bazează pe concluzii puternice apărute în urma analizei vizuale“, ne explică Minodora. Așadar îmbracă-te în rime și nu îți fie frică de culoare! Ca și în poezie, hainele trebuie să se îmbine perfect unele cu altele pentru un outfit fluent și plăcut. Cele mai bune poezii din lume au la bază emoții puternice și experiențe personale. Aceeași regulă se aplică și în street style. Purtăm ceea ce purtăm pentru a ne identifica în cadrul anumitor grupuri sociale, acționăm de multe ori sub impulsul emoției, ne alegem hainele în funcție de ceea ce simțim, de ceea ce vrem să comunicăm sau chiar ca o formă de rebeliune la adresa impunerilor sociale. Munca de designer este una pe cât de frumoasă pe atât de solicitantă și delicată, cand alegi sa livrezi nu doar haine, ci emoţii, stări și viitoare amintiri!

Identitatea este arma secretă a femeii puternice, pe care nu numai că aceasta nu trebuie să o uite dar trebuie să o și folosească cu încredere. Deși arealul modei este din ce în ce mai larg și ofertant, paradoxal, societățile se confruntă din ce în ce mai mult cu uniformizarea. Așa că prototipurile vestimentare trasate ca fiind „corecte” sunt de foarte multe ori inconştient asimilate de majoritatea vânătorilor de identităţi.” Așa se face că de multe ori cădem în capcana sintagmei a fi la modă uitând de elementul cel mai important: personalitatea.

Cred că moda nu este doar despre haine, ci şi despre oameni și mă adresez persoanelor care optează pentru produse personalizate, piese puternice și reprezentative.” Este crezul de la care a pornit cea mai recentă colecție a Minodorei Spânu, FW1819 “Identity“, o colecție plină de culoare, feminitate și rafinament.

Pe Minodora Spânu o puteți găsi online pe www.missmi.ro, dar și pe pagina oficială de Facebook/ @Missmidesign sau Instragram.

Photo credit: Reinhardt Rothbacher

Leave a Reply

Your email address will not be published.

EDITORIAL