Guvernul îngheţă voucherele de vacanţă şi indemnizaţiile de vacanţă la 1.450 lei, în 2019 şi 2020

Guvernul îngheţă voucherele de vacanţă şi indemnizaţiile de vacanţă la 1.450 lei, în 2019 şi 2020

Guvernul a decis, vineri, ca toţi salariaţii din sistemul public să primească vouchere de vacanţă în valoare de 1.450 de lei, în următorii doi ani, potrivit unui comunicat de presă al Ministerului Turismului. Măsura reprezintă o îngheţare a acestor beneficii, deşi ar fi trebuit majorate din 2019.

Decizia acordării voucherelor de vacanţă pentru următorii doi ani vine, după ce Ministerul Turismului şi Ministerul Muncii şi Justiţiei Sociale au iniţiat o Ordonanţă de Urgenţă care modifică şi completează OUG nr. 8/2009 privind acordarea voucherelor de vacanţă, în sensul prorogării termenelor”, se precizează în comunicatul de presă al Ministerului Turismului transmis vineri.

Reglementările prorogate prevăd că valoarea unui voucher de vacanţă trebuie să fie cât un salariu minim brut, iar suma maximă se poate ridica la şase salarii minime. Măsurile ar fi trebui să se aplice de la începutul anului viitor, când este prevăzută o majorare a salariului minim brut, de la 1.900 de lei, cât este de la începutul acestui an, la 2.080 de lei, respectiv 2.350 de lei pentru salariaţii cu studii superioare.

Un efect secundar al acestei măsuri a constat şi în creşterea cererilor de autorizaţii pentru unităţile de cazare din România. În medie, la nivelul întregii ţării, a fost înregistrată o creştere de 10% a cererilor faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut.

Sursa: https://www.mediafax.ro/economic/guvernul-ingheta-voucherele-de-vacanta-si-indemnizatiile-de-vacanta-la-1-450-lei-in-2019-si-2020-17769930

Leave a Reply

Your email address will not be published.

EDITORIAL