Ministrul Finanţelor a cerut să se calculeze veniturile din impozitarea bisericii şi armatei

Ministrul Finanţelor a cerut să se calculeze veniturile din impozitarea bisericii şi armatei

Ministrul Finanţelor Publice, Eugen Teodorovici, ia în calcul să impozite activele bisericii şi ale armatei, ca o soluţie la deficitul bugetar, scrie, vineri, într-o postare pe Facebook, senatorul PNL Florin Cîţu.

„S-a întors Circul Orlando! După mult timp, m-am întâlnit cu povestitorul care îmi spune ce se mai întâmplă în MFP (n.red. – Ministerul Finanţelor Publice). Asta o să va placă. Aşa-zisul ministru al Finanţelor (n.red. – Eugen Teodorovici) i-a pus pe oameni din finanţe să calculeze veniturile care ar ajunge la buget din impozitarea activelor şi tranzacţiilor bisericii şi a activelor şi tranzacţiilor din armata. A dat dispoziţii clare că în cazul în care întreabă cineva să zică că este propunerea ANAF (n.red. – Agenţia Naţională de Administrare Fiscală). Aşa se răzbună el şi pe ANAF”, a scris Florin Cîţu, vineri, pe Facebook.

Senatorul liberal susţine că lucrurile sunt seriose şi a cerut o situaţie a impozitării celor două domenii în ţările din Uniunea Europeană (UE). De asemenea, acesta susţine că a avut discuţii neoficiale pe acestă temă cu omologii săi din alte ţări UE.

„S-a ars cu TVA defalcat şi acum vrea să pară transparent. Impozitarea bisericii şi armatei reprezintă din punctul sau de vedere o soluţie pe care să o folosească în situaţia în care deficitul bugetar pentru 2019 trece peste 3%, datorită veniturilor la buget în scădere ca urmare a crizei economice din România. În aceste condiţii este clar că TVA nu mai scade în 2019, impozitul pentru medici nu este eliminat, rămânem cu supraacciza la combustibil şi supraimpozitarea contractelor part-time. Disperarea este atât de mare încât nu renunţă nici la TVA defalcat, chiar dacă urmează să fim sancţionaţi şi financiar de CE. #RomaniaFaraPSDsiALDE #2020RomaniaLiberala #RomaniiTrebuieSaStie”, concluzionează Cîţu.

Sursa:https://www.mediafax.ro/politic/citu-ministrul-finantelor-a-cerut-sa-se-calculeze-veniturile-din-impozitarea-bisericii-si-armatei-17769973

Leave a Reply

Your email address will not be published.

EDITORIAL