Deputaţii au decis suplimentarea activităţilor turistice pentru care se aplică reducerea cotei TVA

Deputaţii au decis suplimentarea activităţilor turistice pentru care se aplică reducerea cotei TVA

Deputaţii au decis, miercuri, suplimentarea activităţilor turistice pentru care se aplică reducerea cotei TVA la 5%, respectiv pentru transportul de persoane cu trenurile sau vehiculele istorice cu tracţiune cu aburi pe linii înguste, telecabine sau teleski în scop turistic sau de agrement.

Proiectul de lege a fost adoptat cu 199 de voturi ”pentru” şi două ”împotrivă”.

Potrivit unui amendament al deputatului PSD Lazăr Sorin la proiect pentru aprobarea OUG 89/2018 privind unele măsuri fiscal-bugetare şi pentru modificarea şi completarea unor acte normative, aprobat marţi în Comisia de buget, se va aplica cota de TVA de 5% pentru transportul de persoane cu trenurile sau vehiculele istorice cu tracţiune cu aburi pe linii înguste în scop turistic sau de agrement, transportul de persoane utilizând instalaţiile de transport pe cablu – telecabină, telegondolă, telescaun, teleski – în scop turistic sau de agrement, transportul de persoane cu vehicule cu tracţiune animală, folosite în scop turistic sau de agrement, precum şi transportul de persoane cu ambarcatiuni folosite în scop turistic sau de agrement.

„O altă măsură cu impact pozitiv asupra turismului balnear a fost adoptată şi anume OUG care include eliminarea cotei redevenţei pentru apa geotermală şi apa minerală naturală utilizată pentru consumului populaţiei la buvetele publice. Prevederea se va aplica tot începând cu 1 noiembrie 2018. Până acum, cota redevenţei era de 5% din valoarea producţiei şi se plătea la încheierea licenţei sau la eliberarea permisului de exploatare”, a precizat Nelu Barbu.

Camera Deputaţilor a fost for decizional, legea urmând să meargă la promulgare.

Sursa: https://www.mediafax.ro/politic/deputatii-au-decis-suplimentarea-activitatilor-turistice-pentru-care-se-aplica-reducerea-cotei-tva-17783261

Leave a Reply

Your email address will not be published.

EDITORIAL