ANRE lansează, în 2019, o aplicaţie de mobile pentru compararea preţurilor la energie şi gaze

ANRE lansează, în 2019, o aplicaţie de mobile pentru compararea preţurilor la energie şi gaze

Reprezentanţii Autorităţii Naţionale de Reglementare în Domeniul Energiei (ANRE) au anunţat, joi, că, la începutului anului viitor, comparatorul de preţuri va fi lansat şi sub forma unei aplicaţii pentru telefoanele mobile, atât pentru dispozitivele cu sistem Android, cât şi pentru iPhone.

ANRE a dezvoltat două instrumente, anul trecut, prin care clienţii finali pot compara ofertele/ofertele-tip de furnizare energie electrică şi cele pentru gaze naturale ale furnizorilor din România. Aplicaţiile pot fi accesate în cadrul site-ului ANRE.

Utilizarea comparatorului se face în doi paşi: utilizatorii aleg criteriile de selecţie şi primesc o listă cu ofertele-tip. Dintre toate ofertele-tip introduse de furnizori în baza de date, comparatorul le afişează pe acelea care respectă criteriile introduse de utilizator şi le ordonează în ordinea crescătoare a preţului de furnizare a gazelor naturale aferent fiecărei oferte-tip. În momentul afişării rezultatelor utilizatorii pot afla şi alte detalii relevante, respectiv câteva condiţii asociate ofertei-tip (termenul de plată, modalitatea de transmitere a facturii, durata contractului şi informaţii privind garanţiile solicitate, după caz), precum şi perioada de valabilitate a ofertei-tip. Suplimentar, utilizatorul are posibilitatea introducerii unor date pentru comparare, respectiv preţul de furnizare din contractul actual şi consumul anual, situaţie în care se efectuează o comparaţie şi cu costurile sale actuale.

Conducerea ANRE a participat joi la o dezbatere la Parlament. Comisia pentru buget, finanţe şi bănci a Camerei Deputaţilor, Comisia economică, industrii şi servicii şi Comisia pentru buget, finanţe, activitate bancară şi piaţă de capital ale Senatului au dezbătut şi au analizat, joi, într-o şedinţă comună, Raportului anual de activitate pentru anul 2017 a Autorităţii Naţionale de Reglementare în domeniul Energiei, Raportului anual privind determinarea preţurilor şi tarifelor reglementate, precum şi a Raportului anual de activitate pentru anul 2016, modificat la cererea comisiilor.

Sursa: https://www.mediafax.ro/economic/anre-lanseaza-in-2019-o-aplicatie-de-mobile-pentru-compararea-preturilor-la-energie-si-gaze-17784638

Leave a Reply

Your email address will not be published.

EDITORIAL