Marile companii listate au pierdut 6 miliarde de lei din valoarea de piaţă în doar câteva ore

Marile companii listate au pierdut 6 miliarde de lei din valoarea de piaţă în doar câteva ore

Companiile din structura indicelui principal BET înregistrează la ora 12:00 o valoare de piaţă de circa 65 miliarde de lei, în scădere cu 6 miliarde de lei faţă de închiderea de marţi seară, ceea ce înseamnă că doar în două ore de tranzacţionare de astăzi, respectiv de la deschiderea bursei de la ora 10:00, acestea au pierdut 8,6% din capitalizare, potrivit calculelor ZF pe baza BVB.

Declinul este determinat integral de factori interni în contextul în care taxele anunţat marţi seară de ministrul finanţelor lovesc puternic în cele mai reprezentative sectoare de la bursa românească, respectiv bancar şi energie. Totodată o lovitură în plus o încasează şi Pilonul II de pensii private, cel mai important investitori instituţional de la bursă.

Indicele principal BET înregistrează o prăbuşire de 8,6% şi practic a pierdut tot progresul înregistrat de la începutul anului 2018.

Sursa: https://www.mediafax.ro/economic/marile-companii-listate-au-pierdut-6-miliarde-de-lei-din-valoarea-de-piata-in-doar-cateva-ore-17790994

Leave a Reply

Your email address will not be published.

EDITORIAL