Noua şefă a ANAF a gestionat, în calitate de lichidator judiciar, zeci de dosare în instanţele din Dolj, Arad, Bucureşti, Olt, Suceava şi Braşov

Noua şefă a ANAF a gestionat, în calitate de lichidator judiciar, zeci de dosare în instanţele din Dolj, Arad, Bucureşti, Olt, Suceava şi Braşov

Mihaela Triculescu, numită la conducerea ANAF după revocarea lui Ionuţ Mişa, a gestionat, în calitate de lichidator judiciar, mai multe dosare ale unor companii aflate în insolvenţă sau în faliment, cabinetul său de insolvenţă fiind implicat, conform just.ro, în 41 de dosare.

Dosarele sunt pe rolul instanţelor din Dolj, Arad, Bucureşti, Olt, Suceava şi Braşov.

Mihaela Triculescu a reprezentat companii aflate în proces cu Oficiul Registrului Comerţului, Agenţia Judeţeană a Finanţelor Dolj, Agenţia Judeţeană a Finanţelor Publice Olt, Direcţia Generală Regională a Finanţelor Publice Craiova. Potrivit informaţiilor, Mihaela Triculescu a reprezentat firme cu activităţi în turism, agricultură, industrie alimentară, HoReCa, construcţii, dar există şi dosare în care a reprezentat companii în cauze în care sunt implicate şi instituţii ale statului.

Printre companiile reprezentate se numără Dalysim Servimpex, cu activităţi în domeniul administrativ, Cosmica Travel, cu activităţi în domeniul turismului, Robelia Impex şi Crinos Impex, cu activităţi în domeniul comerţului alimentar, şi Snail, compania care se ocupă cu creşterea animalelor, aflată în insolvenţă. Alte dosare privesc insolvenţa Vanmoritz Group SRL, companie care activa în domeniul HoReCa sau falimentul Alisor Com SRL, firmă din judeţul Dolj cu activităţi în domeniul construcţiilor.

 Conform Ziarului Financiar, Mihaela Triculescu a fost sau este asociată în mai multe companii, printre care Inspire General SRL din Dolj, împreună cu Adriana Cotel, preşedintele Agenţiei Naţionale a Medicamentului, precum şi în Angelo Media Soft SRL (activităţi de realizare a soft-ului la comandă), Expert Consult M&M SRL (activităţi de contabilitate şi audit financiar, consultanţă în domeniul fiscal), Perfect Balance Profesional SRL (activităţi de consultanţă pentru afaceri şi management).

În presă au apărut informaţii conform cărora Mihaela Triculescu a fost respinsă de cinci ori în trei ani la examenul oral pentru ocuparea unor funcţii de inspector la Antifraudă, în perioada 2014-2016.

Premierul Viorica Dăncilă a semnat, joi, 3 ianuarie, decizia de numire a Mihaelei Triculescu în funcţia de preşedinte al Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală (ANAF), după revocarea lui Ionuţ Mişa.

Conform comunicatului Guvernului, Mihaela Triculescu, este economist cu peste 19 ani de experienţă în mediul privat şi practician în insolvenţă, asigurând managementul procedurii de insolvenţă pentru mai multe companii. Noul preşedinte ANAF este licenţiat în economie şi absolvent al studiilor de master disciplina ”Analiză diagnostic şi evaluarea afacerilor” la Universitatea din Craiova, Facultatea de Ştiinţe Economice.

Decizia şefului Executivului vine după ce Eugen Teodorovici, ministrul Finanţelor Publice, a anunţat că i-a cerut premierului revocarea din funcţia de preşedinte al Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală (ANAF) a lui Ionuţ Mişa. Teodorovici a mai spus că Fiscul are nevoie de o colectare mai bună a taxelor şi impozitelor.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

EDITORIAL