Nou fond de 130 milioane Euro, pentru investiții în startupuri din Europa, America și Israel

Nou fond de 130 milioane Euro, pentru investiții în startupuri din Europa, America și Israel

Axa Venture Partners (AVP), care a investit anterior și în startupul Hackajob, fondat de un român, a strâns un nou fond, de 130 de milioane de euro, prin care va acorda noi finanțări startupurilor de tehnologie din Europa, America de Nord și Israel.

AVP Early Stage II se va concentra pe investiții în firme de tehnologie înaltă și mai ales pe domeniile fintech (bancar) și digital health (sănătate), a informat, marți, compania de investiții.

Finanțările oferite în stadiul incipient de dezvoltare a startupurilor (early stage) vor fi de până la 6 milioane de dolari fiecare.

Acesta este al doilea fond de capital de risc de acest fel, al acestei companii de investiții, după AVP Early Stage I, strâns în anul 2013 și investit până în prezent.

Printre startupurile europene care au primit investiții de la AVP Early Stage I se numără Hackajob, înființat de un tânăr antreprenor român.

Răzvan Creangă (27 de ani), din Bârlad, a deschis Hackajob la Londra, în anul 2014, alături de doi asociați de acolo. Printre primii investitori de la vremea aceea s-a numărat și Dragoș Nicolaescu, un business angel care a contribuit cu 20.000 de lire sterline. Între timp, startupul lui Răzvan Creangă a crescut puternic, iar recent a obținut o investiție de 6,7 milioane de dolari de la AVP Early Stage I.

Platforma de recrutare Hackajob, care folosește inteligența artificială pentru a potrivi candidații cu angajatorii pe baza cunoștiințelor în diferite domenii, a obținut în total investiții de 8 milioane de dolari.

Revenind la AVP, fondul de investiții deține în prezent active de 600 de milioane de dolari în diverse firme de tehnologie.

Sursa: startupcafe.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published.

EDITORIAL