Modelul Coresi Shopping Resort, aplicat la Reșița

Modelul Coresi Shopping Resort, aplicat la Reșița

Divizia imobiliară a grupului francez Auchan, Ceetrus (ex-Immochan), a cumpărat fosta platformă industrială Mociur, în suprafață de circa 20 de hectare, a Uzinei Constructoare de Mașini Reșița (UCMR), intrată în insolvență în urmă cu 7 ani cu datorii în echivalent de peste 180 milioane euro, și pregătește un amplu complex imobiliar, care va include un mall, având ca ancoră primul hipermarket Auchan din oraș, o clădire de birouri și locuințe.
Platforma a fost cumpărată cu aproximativ 3 milioane de euro. Retailerul francez Auchan este unul dintre cele mai importante lanțuri comerciale, locul 11 în lume, prezent în 17 țări, cu peste 3.700 de magazine și aproape 350.000 de angajați.

În România, Auchan are 33 de hipermarketuri, 4 magazine de proximitate My Auchan – deschise în stații Petrom, circa 10.000 de angajați și o cifră de afaceri de aproximativ 1,2 miliarde de euro.

Dezvoltatorul imobiliar Ceetrus, parte a grupului Auchan, deține 393 de centre comerciale în întreaga lume. În România administrează un portofoliu de 23 de centre comerciale la nivel național. În 2016, și-a lărgit sfera de activitate pe noi segmente de business : cel rezidențial, prin dezvoltarea Coresi Avantgarden în parteneriat cu Avantgarden Immo Invest, și office, prin Coresi Business Park din Brașov, realizat în parteneriat cu Ascenta Management.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

EDITORIAL