Cursa telefoanelor pliabile şi 5G se transformă într-o cursă a preţurilor

Cursa telefoanelor pliabile şi 5G se transformă într-o cursă a preţurilor

Huawei a prezentat la MWC Barcelona un smartphone pliabil, din generaţia 5G, la un preţ de 2.600 de dolari, după ce Samsung a anunţat un dispozitiv asemănător, cu câteva zile în urmă, la un preţ de 2.000 de dolari.

Huawei, al treilea vânzător de smartphone din lume, după Samsung şi Apple, spune că a luat conducerea în dezvoltarea de dispozitive 5G, care asigură internet la viteze mari, pentru că este implicat şi în dezvoltara echipamentelor de reţea.

Richard Yu, şeful diviziei de consumer business, a prezentat dispozitivul care se transformă într-o tabletă de 8 inchi şi care va costa 2.299 de euro (2.607 dolari) atunci când va fi pus în vânzare, stabilind un nou prag de preţ pentru smartphone-uri.

Samsung Electronics a prezentat săptămâna trecută Galaxy Fold, propriul telefon pliabil, cu un preţ de 2.000 de dolari.

Xiaomi, al patrulea producător mondial de smartphone, a prezentat un dispozitiv 5G care va fi comercializat din luna mai, cu 599 de euro (680 dolari). Oficialul companiei care a prezentat dispozitul a avertizat că politica de preţuri va fi agresivă, în încercarea de a face tehnologia 5G accesibilă consumatorilor normali.

Tot la MWC Barcelona, una dintre cele mai importante manifestări dedicate tehnologiei, LG a prezentat un dispozitiv 5G cu două ecrane, care pot funcţiona independent, fără a preciza preţul la care smartphone-ul va fi comercializat.

Sony în schimb a mizat pe un smartphone care poate face fotografii şi poate înregistra filme la rezoluţie 4K şi care are un ecran cu formatul 21:9.

Sursa: Mediafax

Leave a Reply

Your email address will not be published.

EDITORIAL